Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Ταλαιπωρία για επαναπατρισθέντες από την Ισπανία

Μια απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν πάνω από 200 Ελληνες οι οποίοι ταξίδεψαν από την Ισπανία στο πλαίσιο των πτήσεων επαναπατρισμού. Αυτοί οι άνθρωποι, με το που έφτασαν στο αεροδρόμιο, οδηγήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αν και είχαν ειδοποιηθεί από την πρεσβεία και τις ελληνικές αρχές ότι φτάνοντας θα έμπαιναν σε κατ' οίκον περιορισμό. Με το που πάτησαν όμως το πόδι τους στο αεροδρόμιο οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο, επειδή, όπως είπε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς, μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους κάποιοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους στο ξενοδοχείο είναι και μικρά παιδιά, τα οποία είναι κλεισμένα στα δωμάτια, ενώ όποιος χρειάζεται να πάει σε φαρμακείο πηγαίνει με τη συνοδεία αστυνομικών. Η κατάσταση αυτή προκάλεσε ένταση, με τους επαναπατρισθέντες να λένε ότι ενημερώθηκαν πως θα μπουν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο μόλις επιβιβάστηκαν στην πτήση τους, με αποτέλεσμα να μην ξέρουν πότε θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο Ν. Χαρδαλιάς, χτες, ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως επειδή πληρώθηκαν από το κράτος η μετακίνηση, η διαμονή και το φαγητό τους, δεν θα έπρεπε να αντιδρούν! Και πρόσθεσε: «Προχωρούμε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε δειγματοληπτικούς ελέγχους. Στην πρώτη πτήση της Μαδρίτης έγινε ο έλεγχος σε 127 επιβάτες, θετικοί βρέθηκαν οι 4. Περιμέναμε άλλες δύο πτήσεις. Σε 263 συμπολίτες μας ανακοινώθηκε στην πτήση ότι θα προχωρούσαμε σε απομόνωσή τους».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org