Τρίτη 24 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Παρέμβαση της ΚΕΘΑ

«Συνάδελφοι, δεν σκύβουμε το κεφάλι: Στεκόμαστε απέναντι στον ιό με θάρρος και ψυχραιμία! Με αλληλεγγύη, στηρίζουμε τον διπλανό μας! Στεκόμαστε αυστηρά, κριτικά και μαχητικά απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης!». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τις διεκδικήσεις των απόστρατων, η Γραμματεία της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα.

Αναφερόμενη στην κατάσταση στην Υγεία, η ΚΕΘΑ σημειώνει: «Οι νουθεσίες των ειδικών προς τους πολίτες είναι αναγκαίες και πρέπει να ακολουθούνται από όλους. Δεν είναι όμως μόνο ατομική η ευθύνη για τα μέτρα πρόληψης! Είναι και ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης να είχε εξασφαλίσει ένα σύστημα Υγείας έτοιμο να ανταποκριθεί με επάρκεια στις έκτακτες ανάγκες σε όλους τους τομείς. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να είχε τον απαραίτητο σχεδιασμό εκτάκτων αναγκών. Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει την φροντίδα των ευπαθών ομάδων και άλλων ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται».

Προσθέτει δε πως «η χρήση των κατασταλτικών μέτρων δεν είναι λύση και στοχεύει αλλού. Είναι μέτρα μακράς πνοής σε βάρος του λαού που διεκδικεί το δίκιο του».

Η ΚΕΘΑ διεκδικεί μεταξύ άλλων εξασφάλιση του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ενεργοποίηση όλων των ανενεργών ΜΕΘ, επίταξη μονάδων Υγείας και ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού του ιδιωτικού τομέα, εφοδιασμό των απαραίτητων φαρμάκων και μέσων ατομικής προστασίας, πρώτα και κύρια για τις μονάδες Υγείας αλλά και τους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς, απεγκλωβισμό των προσφύγων και να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό και υποδομές Υγείας των hot spots.

Επίσης, επαρκή μέτρα στήριξης των εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και ανέργων, να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν από την 1η Μάρτη και το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

Για τους εν ενεργεία στρατιωτικούς και τη στρατευμένη νεολαία, η ΚΕΘΑ απαιτεί μεταξύ άλλων να υπάρξει μείωση του αριθμού των ατόμων που συνωστίζονται σε θαλάμους, αίθουσες ενημέρωσης, μεταφορικά μέσα, να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και καθαριότητας στους κοινόχρηστους χώρους των στρατοπέδων. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων και των υποβρυχίων. Να χορηγηθούν σε επαρκή ποσότητα είδη καθαριότητας και ατομικών αντισηπτικών υλικών. Να παρθούν μέτρα για τους αναγκαίους ιατρικούς ελέγχους και εξατομίκευση κατά στρατόπεδο, όπως και για την εξασφάλιση του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις μονάδες και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Να χορηγηθεί ειδική άδεια σε στρατιωτικούς με παιδιά σε εκπαιδευτικές δομές όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να επαναλειτουργήσουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν και να αναβαθμιστούν τα Κέντρα Υγείας(24/11/2020)
Να ληφθούν τώρα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης(3/4/2020)
Συγκέντρωση υπογραφών για επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Παναγία»(31/3/2020)
Η ατομική ευθύνη δεν μπορεί να συγκαλύψει την κρατική στην αντιμετώπιση του κορονοϊού(20/3/2020)
Τα μέτρα περιορισμού σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά να συνοδευτούν με στήριξη των κατοίκων(18/3/2020)
Μαζί με τους εργαζόμενους για δωρεάν Υγεία(24/12/2003)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org