Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η 21η Απρίλη και οι ναζί - φασίστες

Πέρασαν 52 χρόνια από την αποφράδα νύχτα όταν αντιδραστικοί, φασίστες αξιωματικοί, που δεν σεβάστηκαν ούτε τον όρκο τους, μυημένοι στον «Ιερό Δεσμό Ελλήνων Αξιωματικών» (ΙΔΕΑ) και στην «Εθνική Ενωση Νέων Αξιωματικών» (ΕΕΝΑ), κινητοποίησαν το στρατό, με τις ευλογίες των «Δυτικών συμμάχων», και κατέλαβαν την πρωτεύουσα, αναστέλλοντας βασικά άρθρα του Συντάγματος. Ετσι, η χώρα μας κηρύσσεται σε «κατάσταση πολιορκίας». Οι δικτάτορες δικαιολόγησαν το πραξικόπημα επικαλούμενοι τον «κομμουνιστικό κίνδυνο», πράγμα που δεν υπήρχε, και έστησαν έναν σκληρό αστυνομικό - στρατιωτικό μηχανισμό για να ελέγξουν τα πάντα και τις ιδέες.

Η πρωτοπορία του εργατικού - λαϊκού κινήματος και χιλιάδες αγωνιστές συνελήφθησαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν σε όλη τη χώρα. Μεγάλη η συμβολή της αντιδικτατορικής πάλης, του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, με φυλακές, εξορίες κ.λπ. Ακόμα και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων υποβαθμίζεται από τους «εθνοσωτήρες», αφού αποτάχθηκαν περίπου 3.000 δημοκρατικά, έμπειρα και ικανά στελέχη τους. Η μεταπολίτευση του 1974 για την αστική τάξη δεν ήταν τίποτα άλλο από τη μετάβαση από δικτατορική διακυβέρνηση σε κοινοβουλευτική. Ετσι, η κυβέρνηση Καραμανλή διατήρησε για τις Ενοπλες Δυνάμεις τον ίδιο γεωπολιτικό προσανατολισμό, παρά την προσωρινή αποχώρησή μας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ λόγω της τραγωδίας της Κύπρου.

Σε κάθε μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, αντί να τιμούμε τα θύματα και να διδασκόμαστε από την Ιστορία, μια μερίδα των αστικών Μέσων Ενημέρωσης δημοσιεύουν κείμενα με χυδαίο αντικομμουνισμό, σε συγχορδία με τους νοσταλγούς της δικτατορίας, ναζί - φασίστες της υπόδικης Χρυσής Αυγής. Ολοι μαζί στοχευμένα εξαπολύουν κάθε λογής επιθέσεις με σοβινιστικά συνθήματα και με απύθμενο μίσος, χύνουν το φασιστικό τους φαρμάκι παντού. Στοχεύουν ιδιαίτερα τους μαθητές, τους στρατιωτικούς και τα Σώματα Ασφαλείας, με σκοπό να τους στρέψουν εναντίον του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Η δική μας ευθύνη, ως απόστρατοι, είναι να επαγρυπνούμε, να ενημερώνουμε, να αποκαλύπτουμε το ρόλο τους, να απομονώνουμε τη δράση τους και την επιρροή τους στους συναδέλφους εν ενεργεία και εν αποστρατεία, γιατί δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Για να τους δώσουμε λοιπόν μια πιο ηχηρή απάντηση, πρέπει να συμπορευτούμε με το εργατικό - λαϊκό κίνημα ενάντια στο βρώμικο καπιταλιστικό σύστημα που τους τρέφει και χρησιμοποιεί τους ναζί - φασίστες. Είναι το ίδιο σύστημα που γεννά τους πολέμους, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση και την καταπίεση των λαών. Μόνο η οργανωμένη πάλη θα τους τσακίσει και θα πάρει ο λαός την τύχη στα χέρια του, με τη δική του, εργατική εξουσία. Υπάρχει και άλλος δρόμος, ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.


Μιχάλης ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ
Ταξίαρχος ΠΖ ε.α., υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ