Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Στις εκλογές ψηφίζουμε - δυναμώνουμε το ΚΚΕ! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Εξορμήσεις σε χώρους όπου εργάζονται και ζουν μετανάστες και πρόσφυγες πραγματοποιούν, μπροστά στις εκλογές, οι Οργανώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, καλώντας τους να στηρίξουν το Κόμμα σε όλες τις κάλπες, όσοι έχουν δικαίωμα ψήφου και όλοι μαζί, Ελληνες και μετανάστες εργάτες, πρόσφυγες που βιώνουν το διπλό εγκλωβισμό, να παλέψουν για σύγχρονα δικαιώματα. Να δώσουν τη μάχη μαζί με το ΚΚΕ ενάντια στον κοινό αντίπαλο, το σύστημα που γεννάει πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμό. Ακολουθεί το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σε μετανάστες και πρόσφυγες, το οποίο διακινείται σε τέσσερις γλώσσες: Ελληνικά, Ρωσικά, Αγγλικά και Αραβικά.

* * *

Μετανάστη - πρόσφυγα,

Το Μάη θα γίνουν οι εκλογές για την Ευρωβουλή, για τους δήμους, τις Περιφέρειες. Μέσα στο 2019 θα γίνουν και βουλευτικές εκλογές. Το αποτέλεσμά τους θα επηρεάσει τη ζωή όλων μας. Οι αντεργατικές, αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ, της ελληνικής κυβέρνησης, των δήμων και των Περιφερειών έχουν αρνητικές συνέπειες για όλους τους εργάτες, τις πληρώνουμε ντόπιοι και μετανάστες, και αυτοί που ψηφίζουμε και αυτοί που δεν ψηφίζουμε, και αυτοί που «έχουν χαρτιά» και αυτοί «που δεν έχουν». Γι' αυτό όλοι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα πρέπει να ενδιαφέρονται, να μάθουν τι συμφέροντα υπηρετεί και τι προτείνει το κάθε κόμμα.

Καλούμε όσους μετανάστες έχουν δικαίωμα ψήφου να πάνε στην κάλπη και να παλέψουν για να βγει ενισχυμένο παντού το κόμμα της εργατικής τάξης, το δικό τους κόμμα, το ΚΚΕ.

Καλούμε συνολικά τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας να συμμετέχουν ενεργά, μαζί με τους ντόπιους εργάτες, στην πολιτική κοινωνική δραστηριότητα, σε όλες τις πολιτικές και συνδικαλιστικές μάχες και στις εκλογικές. Να οργανωθούν σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς στα σωματεία τους, να συμμετέχουν στην πάλη μαζί με τους Ελληνες συναδέλφους τους, να παλέψουν όλοι μαζί για τα προβλήματα που τους αφορούν όλους και γι' αυτά που απασχολούν ιδιαίτερα τους μετανάστες.


Να παλέψουν:

  • Για νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, με απλές και δωρεάν διαδικασίες.
  • Για ισότιμα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, για προστασία στην εργασία και στη ζωή, για αντιμετώπιση των φασιστών και των ρατσιστών.
  • Για να αποκτήσουν ελληνική ιθαγένεια όλα τα μεταναστόπουλα δεύτερης γενιάς, αλλά και οι γονείς τους, χωρίς εξοντωτικά παράβολα και γραπτές εξετάσεις, για ίσα δικαιώματα σε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως της ιθαγένειας.
  • Για να κλείσουν άμεσα τα hot spots. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες - μετανάστες από τα νησιά. Να μεταφέρονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και οι υπηρεσίες ασύλου και σε σύντομο χρόνο να μεταβαίνουν στις χώρες προορισμού τους. Για ανθρώπινες συνθήκες ζωής στους καταυλισμούς και τις δομές.
  • Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, για καλύτερες συνθήκες, για ουσιαστική μόρφωση, για δημόσια, δωρεάν Παιδεία για όλους.

Το ΚΚΕ καλεί τους μετανάστες να παλέψουν ενάντια στην αντεργατική και φοροληστρική πολιτική του κράτους, της Περιφέρειας και των τοπικών δήμων. Να παλέψουν και να διεκδικήσουν μαζί με τους ντόπιους εργάτες υποδομές, νοσοκομεία, σχολεία, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα που να προστατεύουν τη ζωή μας και όχι να θρηνούμε θύματα, όπως θύματα θρήνησαν και οι μετανάστες στις πλημμύρες της Μάνδρας και στις φωτιές της Ανατολικής Αττικής.

Το ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες μετανάστριες να οργανωθούν στους Συλλόγους Γυναικών και όλες μαζί, ντόπιες και μετανάστριες, να παλέψουν για τα δικαιώματα των γυναικών ενάντια στις διακρίσεις.

Το ΚΚΕ καλεί τους μετανάστες, όπως κάνει και με τους ντόπιους εργάτες, να ανεβάσουν τον πήχη των απαιτήσεων, των διεκδικήσεών τους, να παλέψουν όλοι μαζί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, να συγκρουστούν με τη λογική του «μικρότερου κακού», να μην έχουν για τη ζωή τους ως μέτρο σύγκρισης το πώς ζούσαν στις χώρες τους, αλλά τις δυνατότητες που υπάρχουν για να ικανοποιούνται οι ανάγκες τους στη χώρα που μένουν.

Μετανάστη - πρόσφυγα,

Ολα τα άλλα κόμματα, είτε είναι στην κυβέρνηση όπως ο ΣΥΡΙΖΑ - και οι ΑΝΕΛ μέχρι πρόσφατα - είτε είναι στην αντιπολίτευση, όπως ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ποτάμι, Ενωση Κεντρώων, το ίδιο και η δολοφονική φασιστική Χρυσή Αυγή και άλλα εθνικιστικά κόμματα, είναι ενάντια στους μετανάστες, όπως είναι ενάντια και στους ντόπιους εργάτες. Είναι με τον καπιταλισμό, με τους εργοδότες, αξιοποιούν σε βάρος των εργατών εθνικές, θρησκευτικές και συνοριακές διαφορές. Καλλιεργούν τον εθνικισμό, το ρατσισμό, την έχθρα ενάντια στους λαούς, για να τους εκμεταλλεύονται όλους πιο εύκολα. Στηρίζουν την εκμετάλλευση, την κρατική και εργοδοτική βία στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συμφώνησαν με τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τους αντικομμουνιστικούς νόμους που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό, με τις αντεργατικές - αντιμεταναστευτικές πολιτικές της ΕΕ, με τους φράχτες, τους συνοριοφύλακες, με τις «Αμυγδαλέζες», τις «Μόριες» και τα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Συμφωνούν με την «προώθηση της επιλεκτικής μετανάστευσης» στις χώρες της ΕΕ, δηλαδή μόνο αυτών που χρειάζονται οι καπιταλιστές για να βγάζουν περισσότερα κέρδη, και κρατάνε εκατομμύρια σε ομηρία.

Δυναμώνουν την καταστολή, τον αυταρχισμό, τα αστυνομικά μέτρα ενάντια στο εργατικό κίνημα στο όνομα της αντιμετώπισης της «τρομοκρατίας» και της «ριζοσπαστικοποίησης», των «παράνομων» που δεν έχουν χαρτιά, κρατώντας σε ομηρία για την εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες.

Μπροστά στις ευρωεκλογές, όλα τα αστικά κόμματα σε όλες τις χώρες της ΕΕ, και εδώ στην Ελλάδα, αξιοποιούν το Μεταναστευτικό - Προσφυγικό για να δημιουργούν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες, λέγοντας ότι σ' αυτές συγκρούονται δύο πόλοι, «ο προοδευτικός με τον συντηρητικό - ακροδεξιό». Λένε ψέματα ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να γίνει φιλολαϊκή και υπέρ των μεταναστών.

Το πόσο ψεύτικες είναι αυτές οι διαχωριστικές γραμμές στην Ελλάδα, το επιβεβαιώνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει ότι ανήκει στον «προοδευτικό πόλο» αλλά συνέχισε την ίδια αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που τους κατατάσσει στον «συντηρητικό πόλο». Συνεργάστηκε για τέσσερα χρόνια με τους ΑΝΕΛ, που είναι ένα ρατσιστικό, εθνικιστικό κόμμα. Διατήρησε και ενίσχυσε τα στρατόπεδα που άνοιξε η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Εφτιαξε περισσότερους φράχτες, ενίσχυσε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθυστερεί την ολοκλήρωση της δίκης της φασιστικής Χρυσής Αυγής, ενισχύει την αστυνομοκρατία και την καταστολή απέναντι στους μετανάστες. Συνεχίζει να δίνει εκατομμύρια ευρώ στις διάφορες ΜΚΟ, διατηρεί την «παρανομία» και παραδίδει χιλιάδες μετανάστες και μετανάστριες ομήρους στα χέρια των εργοδοτών και των διαφόρων κυκλωμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, το Ποτάμι, η Ενωση Κεντρώων υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή - αντιμεταναστευτική πολιτική. Είναι κόμματα απέναντι από τους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες, γιατί όλοι αυτοί τα τελευταία 10 χρόνια ψήφισαν πάνω από 1.000 αντιλαϊκούς νόμους που κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης ακόμα πιο δύσκολη. Μπλέκουν όλο και πιο πολύ την Ελλάδα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ΗΠΑ, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, όπου οι εργάτες και τα παιδιά τους, Ελληνες και μετανάστες, θα υποστούν βαριές θυσίες.

Οι δήμαρχοι αυτών των κομμάτων που θα εκλεγούν, όπως και αν λέγονται τα ονόματά τους, θα προωθούν την αντεργατική, αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, θα είναι απέναντι στους εργάτες, ντόπιους και μετανάστες. Θα μας ξεζουμίζουν με διάφορους δημοτικούς φόρους και τέλη. Υπόσχονται μεγαλύτερη καταστολή. Στο δήμο Αθήνας, για παράδειγμα, όλες οι δυνάμεις συναγωνίζονται για το ποια μπορεί καλύτερα να «καθαρίσει την Αθήνα από τους λαθρομετανάστες».

Ομως, ακόμα και οι εκλεχτοί του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής και στους δήμους αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, υποσχόμενοι μόνο αβεβαιότητα και ευκαιρίες στην απασχόληση, στην Παιδεία, στην Υγεία και όχι ζωή με ολοκληρωμένα δικαιώματα. Εκλογική πελατεία που κατά τ' άλλα θα ξεροσταλιάζει στα γραφεία των δήμων, της Περιφέρειας και των υπουργείων για να εξασφαλίσει μια παράταση στις άδειες παραμονής ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

Μετανάστη - πρόσφυγα,

Μόνο το ΚΚΕ αναδεικνύει την πραγματική διαχωριστική ταξική γραμμή, που σε όλες τις χώρες είναι ανάμεσα στους εκμεταλλευτές και τους εκμεταλλευόμενους.

Βρίσκεται συνειδητά και σταθερά με την πλευρά των μεταναστών και προσφύγων, γιατί είναι το κόμμα της εργατικής τάξης, όπου οι μετανάστες εργάτες αποτελούν τμήμα της. Βρέθηκε στο πλευρό των μεταναστών και προσφύγων από την πρώτη στιγμή που ήρθαν στη χώρα μας, είτε με χαρτιά είτε χωρίς χαρτιά, είτε λόγω της φτώχειας είτε λόγω των πολέμων ή των πολιτικών διώξεων. Παλεύει όλες τις μέρες του χρόνου για τα προβλήματά τους και δεν περιμένει την Παγκόσμια Μέρα του Μετανάστη. Εχει ταχθεί ενάντια σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, έχει καταψηφίσει όλες τις αντεργατικές, αντιμεταναστευτικές αποφάσεις της ΕΕ και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Είναι ο πραγματικός αντίπαλος του ρατσισμού, του φασισμού, της Χρυσής Αυγής, τους αντιμετωπίζει στην πράξη και όχι στα λόγια, γιατί είναι ενάντια στον καπιταλισμό, που γεννά, χρειάζεται και αξιοποιεί το φασισμό, το ρατσισμό.

Μόνο το ΚΚΕ παλεύει για την ανάπτυξη του προλεταριακού διεθνισμού, της διεθνιστικής εργατικής αλληλεγγύης και πάλης ανάμεσα στην εργατική τάξη όλων των χωρών, ενάντια στον κοινό εχθρό. Αυτό αποτελεί την πραγματική απάντηση στον εθνικισμό και στο ρατσισμό, που όσο θα προχωράει στην πράξη, τόσο ο κοινός εχθρός θα στριμώχνεται και θα επιβεβαιώνεται ότι δεν είναι παντοδύναμος, θα δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανατροπή του.

Μετανάστη - πρόσφυγα,

Οσο πιο ισχυρό γίνει το ΚΚΕ, τόσο πιο ισχυρή θα γίνει η εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση και η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, που γεννά τη φτώχεια, την εκμετάλλευση, τους πολέμους, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, το φασισμό, την προσφυγιά και τη μετανάστευση. Τόσο θα δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις για την κλιμάκωση της πάλης, για να έρθει η εργατική τάξη στην εξουσία, να πάρει στα δικά της χέρια την οικονομική και πολιτική εξουσία, όπου θα σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι μετανάστες, που είναι τα μεγαλύτερα θύματα του καπιταλισμού, και αυτοί που ψηφίζουν και αυτοί που δεν ψηφίζουν, έχουν περισσότερους λόγους για να παλέψουν από την πρώτη γραμμή με όλους τους τρόπους γι' αυτόν το στόχο.

Οσο πιο ισχυρές είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ στα συνδικάτα και σε άλλους μαζικούς φορείς, στην Ευρωβουλή, στις Περιφέρειες και στους δήμους, στις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν, τόσο πιο ισχυρός θα είναι ο εργάτης, Ελληνας και μετανάστης. Γι' αυτό το συμφέρον των μεταναστών και των προσφύγων είναι να παλέψουν και αυτοί για να γίνει το ΚΚΕ πιο ισχυρό παντού, να βγει ενισχυμένο και στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org