Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΑΜΑ
Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εισηγήθηκε «διευκολύνσεις» στη ναζιστική Χρυσή Αυγή!

Την πρόταση στήριξαν και όλα τα άλλα κόμματα πλην ΚΚΕ

Την εγκληματική Χρυσή Αυγή και το «δικαίωμά» της να έχει «διευκολύνσεις» για να χύνει το φασιστικό - ρατσιστικό της δηλητήριο υπερασπίστηκαν όλα τα κόμματα στο Πέραμα, εκτός από το ΚΚΕ. Αυτή τους τη στάση στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής της 18ης Απρίλη, με θέμα τον καθορισμό των χώρων που θα αξιοποιηθούν προεκλογικά από κόμματα και συνδυασμούς, καταγγέλλει η ΚΟ Περάματος του ΚΚΕ. Σημειώνει μάλιστα ότι με αυτή τους την απόφαση, που αποτέλεσε εισήγηση της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ, ανατρέπεται προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μη δίνεται χώρος για εκδηλώσεις στη Χρυσή Αυγή.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει αναλυτικά:

«Αλλη μια φορά επιβεβαιώνεται στο Πέραμα ότι όλοι πλην του ΚΚΕ "κλείνουν το μάτι" στη φασιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, στο όνομα της "δημοκρατίας".

Αλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι η μόνη συνεπής αντιφασιστική δύναμη είναι το ΚΚΕ, γιατί παλεύει να γκρεμιστεί συθέμελα το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό!

Στη διακομματική επιτροπή που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου στο Πέραμα, για τον καθορισμό των χώρων που θα αξιοποιηθούν προεκλογικά από κόμματα και συνδυασμούς για τις εκλογές, έδειξαν όλοι το πρόσωπό τους και τις κοινές αγωνίες τους!

Στο εισηγητικό σημείωμα της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ παραλήφθηκε η παλαιότερη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που μέχρι τώρα τηρούνταν, ότι ποτέ δεν θα δίνεται χώρος για εκδηλώσεις και προπαγανδιστικό υλικό στη φασιστική Χρυσή Αυγή.

Μετά από παρέμβαση της εκπροσώπου του ΚΚΕ, ότι αυτό είναι απαράδεκτο και πρέπει η διακομματική να τοποθετηθεί και να ψηφίσει για το θέμα, τότε όλα τα "μπουμπούκια της δημοκρατίας" "άνθισαν"!

-- Οι εκπρόσωποι της ΝΔ, για το ευρωψηφοδέλτιο και τη δημοτική παράταξη του Λαγουδάκου, αρνήθηκαν να τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση του ΚΚΕ, δηλώνοντας ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να έχει "ίση μεταχείριση"!

-- Οι εκπρόσωποι του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, για το ευρωψηφοδέλτιο, για το περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Σγουρού και για τη δημοτική παράταξη του Παρασκευόπουλου, αρνήθηκαν να τεθεί η πρόταση του ΚΚΕ σε ψηφοφορία.

-- Η δημοτική παράταξη του Τερζή, που συναντιέται και φωτογραφίζεται με τους ΑΝΕΛ, αρνήθηκε να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή από τον καταμερισμό των χώρων και αποχώρησε.

Το συμπέρασμα είναι ένα: Αφού η δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ "τσαλάκωσε" την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία απέκλειε τη Χρυσή Αυγή, όλοι μαζί μετά, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ, διέλυσαν τη διακομματική επιτροπή διότι δεν θα έχει "ίση μεταχείριση" η φασιστική Χρυσή Αυγή!

Το "προοδευτικό μέτωπο" του ΣΥΡΙΖΑ "ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά" τους μάρανε!

Ο λαός του Περάματος έχει άλλο ένα εξόφθαλμο γεγονός να αξιοποιήσει και να μαυρίσει όλους αυτούς που "κλείνουν το μάτι" στη Χρυσή Αυγή (ο καθένας για το δικό του λόγο), όλους αυτούς που είναι ενάντια στο φασισμό μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη δεν έχουν κανένα πρόβλημα η Χρυσή Αυγή να χύνει τη δηλητηριώδη, εμετική και φασιστική προπαγάνδα της!».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org