Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σκανδαλολογίας το ανάγνωσμα...

Αφορμή για έναν νέο γύρο σκανδαλολογίας έδωσε την Παρασκευή η συζήτηση στη Βουλή για την εισαγγελική πρόταση για την άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, και του Μ. Σαλμά, βουλευτή της ΝΔ, για τις υποθέσεις της «Novartis» και των αρθροσκοπήσεων, αντίστοιχα με τα αστικά κόμματα να στήνουν ένα ακόμα αποπροσανατολιστικό σόου. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του Α. Λοβέρδου ψήφισαν 213 βουλευτές και 1 κατά. Για τον Μ. Σαλμά 209 βουλευτές ψήφισαν να αρθεί η ασυλία του, 4 κατά και 1 ψήφισε «παρών». Το ΚΚΕ ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας και στις δύο περιπτώσεις.

Ακολούθησε η συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης που είχε καταθέσει ο Π. Καμμένος σχετικά με τις εταιρείες έκδοσης βίζας, εξαπολύοντας νέες κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Ν. Κοτζιά.

Από τις αντιπαραθέσεις τους δεν έλειψαν και οι αλληλοκατηγορίες για το νόμο περί ευθύνης υπουργών, με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ να κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τον χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίσταση.

Να μην πέσει ο λαός στην παγίδα της σκανδαλολογίας

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης υπενθύμισε ότι στη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση το ΚΚΕ κατέθεσε πρόταση κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών «ώστε οι υπουργοί να αντιμετωπίζονται για όλα τα αδικήματα όπως ο απλός πολίτης», ωστόσο ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και οι λοιποί την απέρριψαν. «Είναι υποκριτικό λοιπόν όλο αυτό το οποίο γίνεται σήμερα», σχολίασε.

Οσον αφορά τα σκάνδαλα, έκανε σαφές ότι το ΚΚΕ «δεν τα υποτιμά», τονίζοντας πως «πάντα είναι της άποψης ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να διαλευκανθούν, αν υπάρχουν ένοχοι να πάνε στη Δικαιοσύνη, αν και η εμπειρία έχει δείξει πάρα πολλά πράγματα», όπως ότι «πού και πού θυσιάζεται καμιά Ιφιγένεια, γιατί αυτά είναι συνυφασμένα με το ίδιο το σύστημα και τη λειτουργία του συστήματος», σημείωσε.

«Ξέρουμε - ανέφερε - το τι γίνεται για να δουλέψει η καπιταλιστική μηχανή», επισημαίνοντας ότι «το μεγαλύτερο σκάνδαλο π.χ. στον τομέα της Υγείας είναι το εμπόριο, τα αστρονομικά ποσά που εισπράττουν οι φαρμακευτικές και άλλες εταιρείες και ο κόσμος φτάνει στο σημείο όποιος έχει λεφτά να ζει κι όποιος δεν έχει να πεθαίνει».

«Το έργο το 'χουμε δει πολλές φορές και ειδικά προεκλογικά, εκατέρωθεν», επισήμανε, σημειώνοντας ότι κάθε φορά το εκάστοτε κυβερνητικό ή αντιπολιτευτικό κόμμα «βγάζει άσους από το μανίκι», για «να πάμε στις εκλογές με αυτές τις αλληλοκατηγορίες και τις αθλιότητες» που ακούγονται και λέγονται εκατέρωθεν, προκειμένου να κρυφτεί η κοινή τους στρατηγική, που είναι η στήριξη του καπιταλιστικού συστήματος και οι διαγκωνισμοί για το ποιος υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, την εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ.

Κάλεσε τους εργαζόμενους «να μην πέσουν στην παγίδα της σκανδαλολογίας αλλά να κρίνουν με βάση την εμπειρία τους και με βάση την πολιτική που ακολουθήθηκε όλα αυτά τα χρόνια και θα οδηγηθούν στο ποιος έχει δίκιο και αυτό είναι το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org