Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Με συμβολή του ΚΚΕ διευρύνονται τα συνδικαλιστικά δικαιώματα

Σημαντική συμβολή στην προσπάθεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να διευρύνουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα αποτελεί η πρωτοβουλία του ΚΚΕ να καταθέσει τροπολογία για τη λειτουργία των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82. Η τροπολογία αυτή, που έγινε τελικά αποδεκτή την Πέμπτη στη Βουλή, μετέφερε την απαίτηση εκατοντάδων στελεχών και δεκάδων οργανώσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, «οι 22 οργανώσεις» που απαιτούσαν την εφαρμογή του 1264, «έχουν διπλάσια μέλη και τριπλάσια πιθανά, από τους υπόλοιπους, οι οποίοι δημιουργήθηκαν εν κρυπτώ και παραβύστω». «Είναι εκείνοι», επισήμανε, «που άνοιξαν τον δρόμο για τον συνδικαλισμό, με διώξεις, με κυνηγητά τόσα χρόνια και που με κάποια νομικά τερτίπια μένουν εκτός». Την τροπολογία καταψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στο ΚΚΕ γι' αυτή την τροπολογία, Ενώσεις των στρατιωτικών αναγνωρίζουν με επιστολή τους τη σταθερή στάση του Κόμματος απέναντι στον συνδικαλισμό στις Ενοπλες Δυνάμεις, όπως και το γεγονός ότι στάθηκε στο πλευρό των πρωτεργατών του συνδικαλιστικού κινήματος των εν ενεργεία στρατιωτικών από τα πρώτα βήματα το 2004.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org