Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Ο λαός να στείλει ηχηρό το μήνυμα στους φονιάδες των λαών

Με την παρότρυνση προς όλους όσοι είχαν αντιδράσει στους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς για τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, σε εκείνους που έχουν φωνάξει το σύνθημα ενάντια σε «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ», σε όλους τους εργαζόμενους, να «συνεχίσουμε να φωνάζουμε πιο δυνατά το ίδιο σύνθημα, γιατί ΝΑΤΟ και ΕΕ γίνονται χειρότεροι, πιο επικίνδυνοι για τους λαούς», ξεκίνησε την ομιλία του ο Χρήστος Κατσώτης.

ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, σημείωσε, «υποθάλπουν αλυτρωτισμούς, εθνικισμούς, διαλύουν χώρες και λαούς για να κυριαρχούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η δικτατορία του κεφαλαίου που ισοπεδώνει την εργατική τάξη, τους λαούς».

Για τα ιμπεριαλιστικά σχέδια επισήμανε ότι «στην ευρύτερη περιοχή δυναμώνουν οι επεμβάσεις, η μετακίνηση ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων, η εγκατάσταση νέων στρατιωτικών βάσεων» και πως «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον ακροδεξιό εταίρο της έγιναν μεσάζοντες των ΗΠΑ και της ΕΕ για την ενίσχυση των στρατιωτικών στηριγμάτων, για πώληση εξοπλιστικών προγραμμάτων, για μεγαλύτερες μπίζνες στην περιοχή, με μερίδιο και σε επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας μας και της FYROM».

Ενώ, όπως τόνισε, μαζί με την κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα, οι κοσμοπολίτες και εθνικιστές με τα «ναι» και «όχι» τους, αποσιωπώντας τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τους οποίους συμφωνούν, «έρχονται να ξεπλύνουν τον δολοφονικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και τον παρουσιάζουν, από δύναμη αποσταθεροποίησης και δύναμη πολέμου, ως δύναμη ειρήνης και ασφάλειας».

«Το "ναι" της κυβέρνησης και όσων συμφωνούν, με το "όχι" όλων των άλλων, έχουν ένα κοινό σημείο που συμφωνούν απόλυτα, είναι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ, για την οποία πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΑΤΟική αριστερά όπως έχει χαρακτηριστεί. Πήραν τη δόξα από τη ΝΔ», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του Κόμματος.

Αναφέρθηκε ακόμα στους κινδύνους για τη χώρα που κρύβονται πίσω από τον λεγόμενο «αυτοπροσδιορισμό» που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Δεν είναι οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν τον λεγόμενο αυτοπροσδιορισμό ως εργαλείο με τους Κοσσοβάρους, τους Μαυροβούνιους, τους Βόσνιους για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας; Δεν χρησιμοποιούν τις μειονότητες για να αποσταθεροποιήσουν περιοχές και κράτη να αλλάξουν σύνορα; Τι σχέση έχει αυτό με τον αγώνα για αυτοδιάθεση των λαών από το ζυγό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, από τη δικτατορία του κεφαλαίου; Η προσέγγιση αυτή, του αυτοπροσδιορισμού, είναι πολύ επικίνδυνη και για όσα σχέδια απεργάζονται κάποια κέντρα και στη χώρα μας».

«Το ΚΚΕ, επισήμανε, λέει όχι στα σκοτεινά και επικίνδυνα σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, στους μακελάρηδες των λαών, των μονοπωλιακών ομίλων. Λέει ναι σε συμφωνία, μακριά από ΝΑΤΟ και ΕΕ και το "διαίρει και βασίλευε" των ιμπεριαλιστών. Ναι στη σύνθετη ονομασία, με αυστηρό γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων, εξάλειψη όλων των αλυτρωτισμών από το Σύνταγμα της γειτονικής χώρας, όχι αποδοχή ανιστόρητων εννοιών περί "μακεδονικού" έθνους ή γλώσσας. Ολα σε μια ενότητα. Η θέση μας αυτή είναι βαθιά διεθνιστική και υπηρετεί τη φιλία των λαών, την ειρήνη στην περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ