Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Μαχητική διαδήλωση ενάντια στους σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι

Ο Τ. Τσιαπλές μίλησε στη Λάρισα
Ο Τ. Τσιαπλές μίλησε στη Λάρισα
Δυναμική ήταν η πανθεσσαλική συγκέντρωση που οργάνωσε η ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ στην πλατεία ΑΤΑ της Λάρισας, στην οποία μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι, κρατώντας κόκκινες σημαίες και πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Στην ομιλία του, ο Τάσος Τσιαπλές, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί βασική πλευρά των συνολικότερων αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, τους οποίους τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και ο μέχρι πρότινος εταίρος του, ο ακροδεξιός κ. Καμμένος, υπηρέτησαν με πολύ μεγάλη συνέπεια, φτάνοντας στο σημείο να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη στρατιωτική αμερικανοΝΑΤΟική βάση, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη. Με επέκταση της αμερικανικής βάσης της Σούδας, με την εγκατάσταση εδώ, στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, αμερικανικών κατασκοπευτικών drones, ειδικών δυνάμεών τους στον Βόλο, ελικοπτέρων "Απάτσι" στο Στεφανοβίκειο και την Αλεξανδρούπολη, ακόμα και σχεδιασμό για μεταφορά "ειδικών όπλων", ανάμεσά τους και πυρηνικών, στον Αραξο. Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις δεν φτιάχνονται για να προστατεύσουν τη χώρα και τα σύνορά μας, αλλά για να λειτουργήσουν ως ορμητήρια πολέμου επεμβάσεων, για να προστατεύσουν συμφέροντα επίσης ενεργειακών κολοσσών. Θα μετατρέψουν όμως την Ελλάδα σε "μαγνήτη" νέων οικονομικών, πολιτικών, ακόμα και στρατιωτικών επιθέσεων. (...)


Αυτούς τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ δεν τους αμφισβητούν ούτε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, οι ΑΝΕΛ, το Ποτάμι, η Ενωση Κεντρώων, απλά τσακώνονται γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τους έχει πάρει την μπουκιά από το στόμα, υλοποιώντας αυτός τη στρατηγική των ιμπεριαλιστών και της αστικής τάξης της χώρας μας.

Γι' αυτό όλα τα άλλα κόμματα εστιάζουν την αντιπαράθεσή τους εδώ και χρόνια γύρω από το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, προκειμένου να κρύψουν την ταύτισή τους με αυτούς τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, αποπροσανατολίζοντας τον λαό.

Αυτούς τους σχεδιασμούς υπηρετούν ενεργητικά και τα στελέχη όλων των άλλων κομμάτων στις περιφέρειες και τους δήμους, όπως στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και στους δήμους Λάρισας και Βόλου, που αρνήθηκαν να στηρίξουν τις προτάσεις των εκλεγμένων κομμουνιστών συμβούλων με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" ενάντια στην εγκατάσταση αμερικανικών κατασκοπευτικών drones στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας, ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Βόλο, ελικοπτέρων "Απάτσι" στο Στεφανοβίκειο, ενώ ο κ. Αγοραστός, επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών, συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρέσβη στη χώρα μας, και αυτή η αντιπροσωπεία πήγε στην έδρα του ΝΑΤΟ για να συζητήσει πώς θα στηρίξει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ