Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Παρεμβάσεις για οξυμένα λαϊκά προβλήματα από τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Δήλωση του Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιου περιφερειάρχη, για την κατάσταση στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και χαιρετισμός του Νίκου Σοφιανού, υποψήφιου δημάρχου Αθήνας, σε συγκέντρωση για το Γηροκομείο Αθηνών

Από την κινητοποίηση στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού
Από την κινητοποίηση στην Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού
Παρεμβάσεις για δυο οξυμένα λαϊκά προβλήματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα και απασχολούν χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά, έκαναν χτες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Πρωτούλης και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Νίκος Σοφιανός, στηρίζοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, φορέων και κατοίκων που διεκδικούν άμεσα μέτρα.

Για τις δομές Υγείας στο Μενίδι

Η παρέμβαση του Γιάννη Πρωτούλη αφορά στην κατάσταση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού και τη συνολική υποβάθμιση των παροχών Υγείας στο Μενίδι. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Τετάρτη η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου πραγματοποίησε κινητοποίηση στην Πολυκλινική, απαιτώντας αναβαθμισμένες παροχές Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, λειτουργία Κέντρου Υγείας στο Μενίδι σε 24ωρη βάση κ.ά. Ο Γ. Πρωτούλης ανέφερε στη δήλωσή του:

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στηρίζει τα δίκαια αιτήματα του λαού και της νεολαίας του Μενιδίου, για να αναβαθμιστούν τώρα οι παροχές Υγείας για τον λαό της περιοχής.

Ο δήμος Αχαρνών είναι ένας από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής, όπου ζουν και εργάζονται στην πλειοψηφία τους εργατικά - λαϊκά στρώματα. Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο βιομηχανικές περιοχές, δίπλα στο αίσχος της χωματερής της Φυλής, με ό,τι αυτά συνεπάγονται για την υγεία των κατοίκων αλλά και όσων εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Ν. Σοφιανός σε παλιότερη κινητοποίηση για την κατάσταση στο Γηροκομείο Αθηνών
Ο Ν. Σοφιανός σε παλιότερη κινητοποίηση για την κατάσταση στο Γηροκομείο Αθηνών
Με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των προηγούμενων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην περιοχή είναι ανύπαρκτη, καθώς τόσο το Κέντρο Υγείας όσο και η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού υπολειτουργούν, λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές, με αποτέλεσμα ο λαός, αν δεν χρυσοπληρώσει, να μην μπορεί να έχει πρόσβαση σε δομές Υγείας.

Η δημόσια και δωρεάν Υγεία είναι αναφαίρετο δικαίωμα του λαού. Να σταματήσει τώρα η υποβάθμιση των δημόσιων δομών Υγείας, να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση σε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να διασφαλιστεί η άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση όλου του λαού σε νοσοκομεία για εξετάσεις, νοσηλεία, θεραπεία και να σταματήσουν τα υπέρογκα χαράτσια που καλείται ο λαός να καταβάλλει για φάρμακα.

Στηρίζουμε τα αιτήματα της Λαϊκής Επιτροπής Μενιδίου:

  • Να σταματήσει η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και υπό καθεστώς ΑΕΜΥ, να περάσει στο δημόσιο σύστημα Υγείας με την ένταξη ιατρικού - νοσηλευτικού προσωπικού και όλου του σύγχρονου εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Αχαρνών. Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, καλύπτοντας όλες τις ειδικότητες, ώστε να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού όλο το 24ωρο στην Πρωτοβάθμια Υγεία.
  • Να αναβαθμιστούν τώρα οι άθλιες συγκοινωνίες από και προς το Κέντρο Υγείας του δήμου Αχαρνών.
  • Τώρα να δημιουργηθεί σύγχρονο νοσοκομείο για τις ανάγκες των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής».
Για το Γηροκομείο Αθηνών

Αντίστοιχα, σε συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανω Αμπελοκήπων, διεκδικώντας την υπαγωγή του Γηροκομείου Αθηνών στο κράτος, παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Νίκος Σοφιανός. Απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους τόνισε:

«Από το 2010 μέχρι σήμερα τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις παρακολουθούν την πορεία συρρίκνωσης του Γηροκομείου που από τις εννέα πτέρυγες που διαθέτει, σήμερα λειτουργούν μόνο δύο. Παρακολουθούν την πολύχρονη απληρωσιά των εργαζομένων, τις απολύσεις, την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο από το 2011, έγινε κατορθωτό ο δήμος να ορίσει επίτροπο και στη συνέχεια προσωρινή διοίκηση. Εκκρεμούν ακόμα οι μηνύσεις σε βάρος μας από την προηγούμενη διοίκηση για συκοφαντική δυσφήμιση. Σήμερα, έχουμε φτάσει σε ένα νέο τέλμα που εγκυμονεί άμεσους κινδύνους για τη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα για να βάλουν στο χέρι ένα "φιλέτο" έκτασης 55 στρεμμάτων στην καρδιά της Αθήνας και στα εκατοντάδες ακίνητα που ανήκουν στο Ιδρυμα που το διαχειρίζεται.

Είναι ευθύνη της κυβέρνησης να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την ασυδοσία που οδηγεί στην απαξίωση και συρρίκνωση υποδομές που μπορούν να στεγάσουν εκατοντάδες ανήμπορους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Η ευθύνη είναι στο υπουργείο Εργασίας για τους απλήρωτους και απολυμένους εργαζομένους. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί σας, αξιοποιώντας κάθε μέσο πίεσης στον Δήμο, στην Περιφέρεια, στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ