Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Διαχρονική στάση

Η στάση του ΚΚΕ απέναντι στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ αποτελεί συνέχεια της διαχρονικής του στάσης και του αγώνα ενάντια στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, στις επεμβάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και ΕΕ στην περιοχή, στην εμπλοκή της χώρας για τα συμφέροντα της αστικής τάξης.

Διαχρονικά αυτή η στάση του Κόμματος έχει συμβάλει, ώστε ο ελληνικός λαός να μην υιοθετήσει μαζικά τα προσχήματα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, επεμβάσεων και πολέμων, έχει συμβάλει να διατηρούνται ζωντανά αντιιμπεριαλιστικά και αντιΝΑΤΟικά αισθήματα σε σημαντικά τμήματα του λαού μας.

Αυτά, άλλωστε, αναγνωρίζονται ως «προβλήματα» από την πρόσφατη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που καλεί την Πρεσβεία, την κυβέρνηση, ΜΚΟ, ΜΜΕ, φορείς σε δράση προκειμένου να λυθούν. Η στάση αυτή του ΚΚΕ είναι απάντηση στον εθνικισμό και τον κοσμοπολιτισμό, στην προσπάθεια να αξιοποιηθούν υπαρκτά και ανύπαρκτα ζητήματα για να διχάζουν λαούς και να υποδαυλίζουν συγκρούσεις, στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε».

Είναι η μόνη συνεπής διεθνιστική και ταυτόχρονα πατριωτική στάση από τη σκοπιά του λαού.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη, που ήδη από το 1992, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της αντεπανάστασης και κόντρα στο ρεύμα, καταδίκασε την ιμπεριαλιστική επέμβαση για τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, την οποία στήριξαν από κοινού αστικές δυνάμεις και δυνάμεις του οπορτουνισμού.

Αποκάλυψε ότι το βασικό πρόβλημα βρίσκεται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και τότε ΕΟΚ στην περιοχή, σχέδια που κάλεσε το λαό να τα αντιπαλέψει.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που ήδη από τότε αποκάλυψε τον παραπλανητικό ρόλο της ονοματολογίας, διαχώρισε τη θέση του από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια στα οποία έτρεχαν οι δυνάμεις του οπορτουνισμού και ο πρόγονος του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, καταφεύγοντας όπως και σήμερα σε αντιΚΚΕ επιθέσεις.

Είναι το μόνο κόμμα που μίλησε από τότε για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, άνοιξε μέτωπο στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, αναδεικνύοντας ότι η Μακεδονία είναι γεωγραφική περιφέρεια, κατανεμημένη με βάση τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου.

Ολη τη δεκαετία του '90, αντιπάλεψε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια που υποδαύλισαν εθνικισμούς και αλυτρωτισμούς, τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στο έδαφος της πρώην Γιουγκοσλαβίας, την ώρα που αστικές δυνάμεις και οπορτουνιστές «χαιρέτιζαν» την αλλαγή συνόρων σε όλη την περιοχή.

Το ΚΚΕ καταψήφισε και σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αντιπάλεψε την ένταξη της Ελλάδας, όπως και όλων των χωρών της περιοχής, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ηταν το μόνο κόμμα που εναντιώθηκε στην ιδρυτική Συνθήκη της ΕΕ (Μάαστριχτ), προβάλλοντας τον στόχο της αποδέσμευσης από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Εναντιώθηκε στο διχοτομικό σχέδιο «Ανάν», την ώρα που άλλες πολιτικές δυνάμεις και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ έσκιζαν τα ρούχα τους για να το στηρίξουν.

Πήρε αμέτρητες πρωτοβουλίες για τον συντονισμό της πάλης αυτής με τα υπόλοιπα ΚΚ, το εργατικό - λαϊκό κίνημα στις γειτονικές χώρες, για την ενίσχυση των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων.

Το ΚΚΕ εναντιώνεται στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στην εμπλοκή της χώρας σε αυτά, στη μετατροπή της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και από τους προκατόχους της, σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση για λογαριασμό της αστικής τάξης και των συμφερόντων της. Γι' αυτόν τον λόγο εναντιώνεται και στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ.

Σε μια περίοδο που ξανανοίγει ο ασκός του Αιόλου στα Βαλκάνια, που πυκνώνουν τα σύννεφα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή μας, που η ελληνική εμπλοκή σε επικίνδυνους σχεδιασμούς παίρνει μεγάλες διαστάσεις, είναι αναγκαίο να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή επαγρύπνηση και κινητοποίηση.

Το ΚΚΕ, όπως πάντα, βρίσκεται στη σωστή πλευρά της υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και στην πρώτη γραμμή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ