Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ
Να μη στεριώσουν τα ποδάρια των δολοφόνων στα Βαλκάνια

Ηθοποιός

INTIME NEWS

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε όχι στη συμφωνία των Πρεσπών, όχι στα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό. Δεν είμαστε απλά κι εμείς εδώ.

Είμαστε εδώ και διαδηλώνουμε ενάντια στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Διαδηλώνουμε γιατί δε θέλουμε να στεριώσουν τα ποδάρια των δολοφόνων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ, στα Βαλκάνια. Κι αυτά τα ποδάρια θέλουν να τα στεριώσουν καλά και αυτοί που υπέγραψαν τη συμφωνία και τώρα ετοιμάζονται να την ψηφίσουν στη Βουλή τα κόμματα και τα αποκόμματά τους, και αυτοί που την προετοίμασαν και τώρα ψαρεύουν στα θολά νερά του εθνικισμού. Απέναντί τους είναι μόνο το ΚΚΕ.

Είμαστε εδώ και διαδηλώνουμε γιατί ξέρουμε ότι αυτά τα ιμπεριαλιστικά πόδια στεριώνουν πάνω στο αίμα των λαών. Κι όποιος δεν ξέρει να μάθει, κι όποιος ξέχασε να θυμηθεί: Βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία: Απολογισμός 5.000 νεκροί, 12.500 τραυματίες, εκ των οποίων 2.700 παιδιά. Βομβαρδισμένα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, μνημεία, νεκροταφεία.

Στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας το ΝΑΤΟ έριξε:

-- 37.000 βόμβες διασποράς

-- Βλήματα με απεμπλουτισμένο ουράνιο, που αποτελεί ραδιενεργό υλικό!

Ετσι λογαριάζουν αυτοί την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια.

Είμαστε εδώ και διαδηλώνουμε γιατί όπως παλεύουμε να φύγουν οι βάσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας, έτσι δε θέλουμε να φτιαχτούν και καινούργιες βάσεις του θανάτου και του πολέμου στη γειτονιά μας. Γιατί δε θέλουμε κι άλλος λαός να μπει σ' αυτή τη φυλακή.

Ετσι λογαριάζουμε εμείς τη φιλία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Ετσι πολεμάμε εμείς το μίσος, τον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό. Ετσι κλείνουμε εμείς την πόρτα στο σκοτάδι, έτσι ανοίγουμε την πόρτα στην ελπίδα, έτσι φωτίζουμε το δρόμο για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας, αφέντες στον τόπο μας.

Είμαστε εδώ και διαδηλώνουμε γιατί θέλουμε να κουρελιάσουμε την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα, που βάζει στόχο μέσα από την Εκπαίδευση και τον πολιτισμό, μέσα από τους ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών, των μέσων επικοινωνίας, να δημιουργηθεί και να προωθηθεί «μια νέα γενιά ηγετών με ευνοϊκές απόψεις προς τις ΗΠΑ και τις αξίες του».

Γιατί εμείς είμαστε πολλοί και ξέρουμε ότι αυτές οι «αξίες» σκορπάνε φωτιά και ανεργία, μυρίζουν μπαρούτι, βρωμάνε φασισμό, σπέρνουν το μίσος στους λαούς, γεμίζουν πτώματα αθώων όλη τη Γη.

Δεν είμαστε απλά κι εμείς εδώ.

Εμείς είμαστε εδώ πολλοί, σταθεροί και αποφασισμένοι, γιατί όπως λέει και ο Τούρκος κομμουνιστής ποιητής Ναζίμ Χικμέτ:

«Είμαστε εμείς η οργανωμένη μιλιά τούτης της πορείας

που αδιάκοπα κυλά, γκρεμίζει και χτίζει.

Είμαστε εμείς που ταιριάζουμε τα βήματά μας

στην πορεία της ιστορίας

εμείς που σφυροκοπάμε

του ιμπεριαλισμού τα θεμέλια που βουλιάζουν

εμείς που χτίζουμε το αύριο».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ