Παρασκευή 25 Γενάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταγγέλλει την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα

Σε ανακοίνωσή του, για τις εξελίξεις στη Βενεζουέλα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ωμή επέμβαση των ΗΠΑ, συμμαχικών τους κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής, του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) και της ΕΕ, στις εσωτερικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Ιδιαίτερα καταδικάζει τις στρατιωτικές απειλές και τις αμερικανικές πραξικοπηματικές ενέργειες κατά του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας, τη στήριξη των αντιδραστικών δυνάμεων και την αναγνώριση του επικεφαλής τους Γκουαϊδό ως "μεταβατικού Προέδρου" - μαριονέτας, για την προώθηση των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όπως γίνεται σε όλη την υδρόγειο.

Οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα είναι υπόθεση του λαού της χώρας και αυτός έχει την ευθύνη για την υπεράσπιση των συμφερόντων του και την εκλογή της ηγεσίας της χώρας.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στο βενεζουελάνικο λαό, που βιώνει την καπιταλιστική εκμετάλλευση και κρίση, στέκεται στο πλευρό του ΚΚ Βενεζουέλας, που δίνει τη μάχη για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για να ζήσει ο λαός χωρίς εκμετάλλευση και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ