Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΜΙΛΕΡ - ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ
Πλήρης υποταγή στις αμερικανικές απαιτήσεις

Η πλήρης υποταγή και ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης στις απαιτήσεις των ΗΠΑ, σε όλα τα φλέγοντα μέτωπα (ιμπεριαλιστικός πόλεμος, ασφάλεια Ολυμπιακών αγώνων, αντιμετώπιση της «τρομοκρατίας») επιβεβαιώθηκε και στη χτεσινή συνάντηση του νέου πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Τόμας Μίλερ με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου.

Το κλίμα υποταγής της ελληνικής κυβέρνησης στα αμερικανικά συμφέροντα, το απεικονίζουν οι δηλώσεις Μίλερ. «Νομίζω -ανέφερε ο Αμερικανός πρέσβης - ότι η λέξη που άκουσα να χρησιμοποιεί ο υπουργός τρεις φορές, είναι "συνεργασία" και νομίζω ότι αυτό χαρακτηρίζει τη μελλοντική μας πορεία». Δεν παρέλειψε επίσης να πλέξει το εγκώμιο του Γ. Παπαντωνίου, τον οποίο ευχαρίστησε για την επίσκεψη για να προσθέσει ότι «τον θεωρούμε προσωπικό μας φίλο». Από την πλευρά του, αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γ.Παπαντωνίου έκανε λόγο για «στενότατη συνεργασία» των δύο χωρών στα θέματα αντιμετώπισης της διεθνούς τρομοκρατίας. Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τον Μίλερ για τα τελευταία «αντιτρομοκρατικά» μέτρα που συζητήθηκαν στο τελευταίο ΕΚΟΦΙΝ και προωθεί με οδηγίες η Ευρωπαϊκή Ενωση (η χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων υπόκειται στο ξέπλυμα χρήματος, πάγωμα λογαριασμών κλπ.).

Συζητήθηκε επίσης και το θέμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, όπου ο Γ. Παπαντωνίου δήλωσε πως «είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον». Εχει γραφεί, χωρίς να διαψευστεί, ότι τα θέματα ασφάλειας των αγώνων, έχουν περάσει στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, της Αγγλίας και του Ισραήλ. Συζητήθηκαν τέλος θέματα αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα καθώς και κοινών αμερικανοελληνικών οικονομικών πρωτοβουλιών στα Βαλκάνια, όπου η ελληνική ολιγαρχία και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φιλοδοξούν να λάβουν το χρίσμα από την Ουάσιγκτον, της χώρας που θα εκπροσωπήσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ