Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΣΧΟΛΗ «ΝΤΙΡΙ»
Απαγόρευσε αντιπολεμικές προκηρύξεις

Ενοχλήθηκε από ό,τι φαίνεται πολύ ο διευθυντής της ιδιωτικής σχολής «Ντιρί» στους Αμπελόκηπους, όταν χθες το απόγευμα μέλη του Συλλόγου Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) θέλησαν να μοιράσουν προκηρύξεις με αντιπολεμικό περιεχόμενο. Ετσι, έστειλε σεκιουριτάδες και ειδικούς ένοπλους φρουρούς να απομακρύνουν τους τρεις σπουδαστές.

«Να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να απεμπλακεί η χώρα μας από αυτόν το βρώμικο πόλεμο, να υπερασπιστούμε τα λαϊκά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες», ήταν το περιεχόμενο που ενόχλησε, καθώς και το κάλεσμα του ΣΥΣΠΙΣ για συστράτευση σπουδαστών στις γραμμές του, προκειμένου να αλλάξει η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις ιδιωτικές σχολές.

Τα μέλη του Συλλόγου είχαν πραγματοποιήσει εξόρμηση στην ίδια σχολή την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά τότε ο αστυνομικός που φρουρούσε τη σχολή, μάλλον δεν είχε πάρει εντολές. Ομως, χθες το απόγευμα, μετά τις απαραίτητες συστάσεις, ο ένοπλος φρουρός, αφού ζήτησε αρχικά τις ειδικές ταυτότητες που θα πιστοποιούσαν ότι είναι σπουδαστές της συγκεκριμένης σχολής, στη συνέχεια ανάγκασε τους σπουδαστές να πάνε στον απέναντι δρόμο, γιατί, όπως είπε, «το πεζοδρόμιο έξω από τη σχολή ανήκει σε ιδιώτη και απαγορεύεται να βρίσκονται εκεί»!

Η πρώτη απάντηση σ' αυτήν την απόπειρα τρομοκράτησης του Συλλόγου, ήρθε από τους σπουδαστές του ΝΤΙΡΙ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον στο αντιπολεμικό κάλεσμα του ΣΥΣΠΙΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ