Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Ενα χρόνο μετά...

Η απεργία πείνας κλείνει σήμερα ένα χρόνο - οι πολιτικοί κρατούμενοι συνεχίζουν να αντιστέκονται...
Η απεργία πείνας κλείνει σήμερα ένα χρόνο - οι πολιτικοί κρατούμενοι συνεχίζουν να αντιστέκονται...
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ - ΑΘΗΝΑ.-

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την έναρξη της απεργίας πείνας στις φυλακές της Τουρκίας, σε διαμαρτυρία εναντίον των «Λευκών Κελιών» που εξελίχθηκε σε απεργία πείνας μέχρι θανάτου.

Η συνεχιζόμενη έως και σήμερα απεργία πείνας, στην οποία συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 74 κρατούμενοι, πρώην κρατούμενοι και συγγενείς τους, είναι η χειρότερη στη μακρόχρονη ιστορία κρίσεων στις φυλακές της Τουρκίας. Η φονική κυβερνητική αδιαλλαξία έχει εξασφαλίσει τη συνένοχη συναίνεση της ΕΕ και χαίρει της υποστήριξης των ΗΠΑ, για τις οποίες η Τουρκία είναι μεγάλης αξίας «σύμμαχος» όσο ποτέ...

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν σημείωσε με ανακοίνωσή της αυτήν την εβδομάδα ότι επί «ένα χρόνο οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι γονείς τους αντιστέκονται στην πολιτική παράδοση του ιμπεριαλισμού. Παρά τις καταπιέσεις, την καταστολή, τα βασανιστήρια, εδώ και έναν χρόνο, πληρώνουν με το βαρύτερο κόστος τον αγώνα τους για τις ελευθερίες, τις ιδέες τους, για τη δικαιοσύνη στους λαούς, για δημοκρατικά δικαιώματα. (...) Ο ιμπεριαλισμός συνεχίζει να δολοφονεί τους λαούς είτε με τα λευκά κελιά είτε με βόμβες. Να δυναμώσουμε την αντίσταση των πολιτικών κρατουμένων και των γονιών τους, εκείνους που πεθαίνουν, αλλά δεν παραδίνονται».

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή διοργανώνει Εκδήλωση Διαμαρτυρίας την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, στις 19.00, στα Προπύλαια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ