Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Ψηφίσματα καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Ψηφίσματα καταδίκης εναντίον του νέου άδικου πολέμου των ιμπεριαλιστών, βγαίνουν σε καθημερινή βάση από μαζικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.

-- Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Βύρωνα, με ανακοίνωσή τους, εκφράζουν την πιο βαθιά ανθρώπινη ανησυχία γι' αυτά που εξελίσσονται σε ολόκληρο τον πλανήτη ΓΗ. «Διαδηλώνουμε -επισημαίνεται στο κείμενο- την κατηγορηματική μας αντίδραση στον ολοκληρωτικό πόλεμο που προετοιμάζουν και εκτελούν με όλα τα σύγχρονα μέσα της τεχνολογίας οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ενωση και μια σειρά άλλες χώρες. Διαφωνούμε πλήρως με την εμπλοκή της χώρας μας στα ευρύτερα, αλλά και στα ειδικότερα σχέδια του ιμπεριαλισμού, τονίζεται σ' άλλο σημείο, και των πολυεθνικών κάτω από οποιαδήποτε πρόσχημα, θεωρία ή προπαγάνδα μάς πλασάρεται. Εκτιμάμε, ότι οι κίνδυνοι που διαγράφονται για την ασφάλεια, την ειρήνη, τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα ξεπερνάνε κάθε όριο. Απαιτούμε από την ΤΕΔΚΝΑ και την ΚΕΔΚΕ, τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, να πάρουν πρωτοβουλίες, να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες, ώστε να δυναμώσει το μέτωπο της ειρήνης, της υπεράσπισης και διεύρυνσης όλων των δικαιωμάτων απέναντι στους μοναδικούς και ιστορικά ανεπανάληπτους τρομοκράτες - η κατοχή της Κύπρου, το Πολυτεχνείο, η επτάχρονη χούντα - και όλα όσα κακά έχουν προκύψει, που με ένα σύνθημα ο λαός μας χρόνια τώρα πορεύεται, προσδιορίζει και καταγγέλλει: Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι».

-- Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πετρούπολης, με ψήφισμά του καταδικάζει τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών με θύματα χιλιάδες αμάχους και αθώους πολίτες, με πρόσχημα την τρομοκρατία που οι ίδιοι δημιούργησαν και στηρίζουν. Απαιτούμε, καταλήγουν, την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από το βρώμικο παιχνίδι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

-- «Οι Αμερικανονατοϊκοί και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές χτυπούν στο Αφγανιστάν κλιμακώνοντας τον πόλεμο ενάντια στους λαούς». Αυτό υπογραμμίζουν τα μέλη του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, με ψήφισμά τους, το οποίο ενέκριναν κατά τη διάρκεια της Γενικής τους Συνέλευσης. Χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα, επισημαίνουν σ' άλλο σημείο, την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, επιδιώκουν την επέκταση της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και την καθυπόταξη των λαϊκών κινημάτων σ' όλο τον κόσμο και την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών. Και καταλήγουν, ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί, να καταδικάσει τη βαρβαρότητα, να απαιτήσει να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και να υπερασπίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες.

-- Καταγγέλλουμε την εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια στις ΗΠΑ με τον τεράστιο αριθμό αθώων θυμάτων, τονίζουν σε ψήφισμά τους τα μέλη του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Υπουργείου Πολιτισμού. Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνουν, «θεωρούμε απαραίτητο να καταδικάσουμε απερίφραστα τη χρησιμοποίηση των θυμάτων αυτών σαν πρόσχημα για διεξαγωγή ενός πολέμου που μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο, με ανυπολόγιστο αριθμό θυμάτων». Η πολεμοκάπηλη αυτή επιχείρηση, αναφέρουν σ' άλλο σημείο, στοχεύει στην εδραίωση της νέας τάξης πραγμάτων και όχι στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

-- «Κάθε λογικός άνθρωπος επιθυμεί να σταματήσει η αιματοχυσία αθώων ανθρώπων, να επικρατήσει η ειρήνη για να ξημερώσει μια καινούρια μέρα για τους λαούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

-- Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος για συσπείρωση και δράση ενάντια στον πόλεμο, απευθύνει με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση των εργαζόμενων στις ΔΟΥ Αττικής και Κυκλάδων. Στο ψήφισμα οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ απαιτούν καμιά συμμετοχή - καμιά εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς. Ειδικότερα, στο ψήφισμα εκφράζεται η έντονη ανησυχία για την εμπόλεμη κατάσταση που κήρυξε η αμερικανική ηγεσία και την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Σημειώνεται ακόμα, ότι η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει την εμπλοκή της χώρας μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ότι απειλούνται κυριαρχικά δικαιώματα κρατών και λαών, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ