Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΤΑΤΖΙΚΙΣΤΑΝ - ΙΡΑΝ
Δε θέλουν Ταλιμπάν σε νέα αφγανική κυβέρνηση...

ΝΤΟΥΣΑΝΜΠΕ.-

Με τον πιο σαφή τρόπο ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Καμάλ Χαραζί απέρριψε τις έμμεσες προτάσεις του Κόλιν Πάουελ περί «συμμετοχής μετριοπαθών Ταλιμπάν» σε επόμενη κυβέρνηση του Αφγανιστάν ως «απαράδεκτες». Και δεν ήταν ο μόνος, καθώς και ο Τατζίκος ομόλογός του συμφώνησε απόλυτα μαζί του σ' αυτό το ζήτημα.

Ο Ιρανός υπουργός, που επισκέφτηκε χτες την πρωτεύουσα του Τατζικιστάν Ντουσανμπέ και συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της χώρας Ιμομαλί Ραχμόνοβ, πρόσθεσε πως η χώρα του είναι ενάντια στον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ διεξάγουν τον πόλεμο έναντι της τρομοκρατίας, γιατί αυτός οδηγεί στους θανάτους και τους τραυματισμούς αθώων πολιτών. Αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ραχμόνοβ, ο Καμάλ Χαραζί δήλωσε πως οι δυο τους συμφώνησαν ότι «μόνον μία κυβέρνηση συνασπισμού είναι δυνατή» και πως η συμμετοχή μελών του σημερινού καθεστώτος «είναι απαράδεκτη και για τις δύο χώρες».

Την ίδια ακριβώς θέση (δηλαδή μη συμμετοχή των Ταλιμπάν σε μελλοντική αφγανική κυβέρνηση) συμμερίζονται και η Ρωσία και η Ινδία (σύμφωνα με χτεσινή κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο χωρών), αλλά και το Ουζμπεκιστάν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ