Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
Αντίσταση σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Περιοδεία στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός πραγματοποίησε χτες ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος

«O ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούμε στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, να αγωνιστούμε για να αποτραπεί το νέο κύμα κατασταλτικών μέτρων κατά των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για να μην περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα στην Υγεία, την Παιδεία, την Ασφάλιση και άλλους κρίσιμους τομείς».

Τις επισημάνσεις αυτές, αλλά και το κάλεσμα για ενότητα, συσπείρωση και αγώνα απηύθυνε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, στους εργαζομένους του νοσοκομείου Ευαγγελισμός κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο νοσοκομείο, επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος.

Ο Σπ. Χαλβατζής συνομίλησε με τους διοικητικούς υπάλληλους, τους εργαζόμενους στα πλυντήρια, τα μαγειρεία, τα εργαστήρια και τα νοσηλευτικά τμήματα του νοσοκομείου, ενώ μοιράστηκαν και φυλλάδια με τις θέσεις του Κόμματος για τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα μας και διεθνώς, αλλά και για τις αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούνται στον τομέα της Υγείας.

«Από τις 11 του Σεπτέμβρη και μετά διαμορφώνεται μια νέα πολιτική κατάσταση διεθνώς που πρέπει να μας προβληματίσει και να μας ενεργοποιήσει», επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής. Σαν ΚΚΕ, υπογράμμισε, εκφράσαμε τη λύπη και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας για τα αθώα θύματα της επίθεσης στις ΗΠΑ, αλλά τονίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι το αίμα των αθώων αυτών ανθρώπων δεν πρέπει να γίνει η κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να ξεπλυθεί η ιμπεριαλιστική πολιτική και τα εγκλήματα που έχει κάνει τα τελευταία 50 χρόνια η Αμερική, για να προωθηθούν παραπέρα τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. «Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος όποιος δε συμφωνεί με την πολιτική των ΗΠΑ να ταυτιστεί με την τρομοκρατία», τόνισε και επισήμανε ότι η τρομοκρατία αποτελεί το πρόσχημα, αφού οι Ταλιμπάν και άλλες τρομοκρατικές ομάδες είναι δημιούργημα της CIA και των μυστικών υπηρεσιών, που τους χρηματοδοτούν για να προωθούν τα συμφέροντά τους και να δημιουργούν εστίες για νέους πολέμους. Η πραγματικότητα είναι, υπογράμμισε, ότι οι ΗΠΑ θέλουν να ανοίξουν τους δρόμους για την κατάκτηση του γεωπολιτικού σταθμού που είναι το Αφγανιστάν, θέλουν να πάνε στην περιοχή και να μείνουν.

«Πρέπει να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στην πολεμική δραστηριότητα. Να μην εμπλακεί η Ελλάδα στην τρομοκρατική υστερία που αναπτύσσεται, να μπει φραγμός στη συρρίκνωση των των δημοκρατικών δικαιωμάτων και την παραπέρα προώθηση αντιλαϊκών μέτρων», επισήμανε. «Οι κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο, αμέσως μετά το χτύπημα και την κήρυξη του πολέμου από τον Τζ. Μπους, ακόμα και στην καρδιά του ιμπεριαλισμού, δείχνει ότι μπορούμε να αντισταθούμε, να βάλουμε φραγμό στα σχέδιά τους», τόνισε και κατέληξε τονίζοντας: «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σταματήσουν να ανησυχούν και να πρωτοστατούν στην πάλη. Τον πόλεμο δεν πρέπει να τον πληρώσουν οι λαοί. Χρειάζεται ενότητα, αντίσταση, κινητοποίηση, αγώνας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Οχι στο όνομά μας»(2002-09-21 00:00:00.0)
Πρόσχημα η τρομοκρατία για ένταση της καταστολής(2001-09-28 00:00:00.0)
Σε αγωνιστική ετοιμότητα(2001-09-27 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο και πορεία στην 110 Πτέρυγα Μάχης(1999-04-16 00:00:00.0)
Μετά τη συνάντηση δήλωσαν(1997-05-30 00:00:00.0)
Σχέδιο αντι-ΕΣΥ(1997-05-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ