Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
Να ορθώσει μέτωπο η εργατική τάξη

Σε συγκέντρωση εργαζομένων του Δήμου Λάρισας μίλησε χτες ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στις εξελίξεις που «τρέχουν» μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις ΗΠΑ και την έναρξη του νέου ιμπεριαλιστικού πολέμου στο Αφγανιστάν, αναφέρθηκε ο Δ. Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες σε συγκέντρωση εργαζομένων του Δήμου Λάρισας, που διοργάνωσαν οι ΚΟΒ Δήμου Λάρισας του ΚΚΕ, σε αίθουσα του δημαρχείου.

Ο Δ. Γόντικας στάθηκε ιδιαίτερα στις επιπτώσεις που θα έχουν αυτές οι εξελίξεις στους εργαζόμενους της χώρας μας και τους λαούς, υπογραμμίζοντας ότι αν η εργατική τάξη δεν ορθώσει μέτωπο ενάντια στη βαρβαρότητα που εξελίσσεται, οι εργαζόμενοι θα θρηνήσουν πολλά θύματα. Κι όχι κατ' ανάγκη, ή μόνο νεκρούς, αλλά πολλά θύματα λόγω της κατάργησης των ελευθεριών, κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Οι εργαζόμενοι - συνέχισε - δεν πρέπει να παραμείνουν παρατηρητές αυτών των εξελίξεων, αλλά χρειάζεται να ενεργοποιηθούν, ν' αντισταθούν και να παλέψουν.

Και ξεκαθάρισε ότι δε φτάνει σήμερα να τάσσεται κάποιος κατά του πολέμου και των Αμερικανών. Είναι ανάγκη ο καθένας να στραφεί αγωνιστικά και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΝΔ, που στηρίζουν τις πολεμικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών.

Και όπως εξήγησε στη συνέχεια ο Δ. Γόντικας τα κόμματα αυτά στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, διότι αυτό επιβάλλουν τα ταξικά τους συμφέροντα, αλλά και τα στενά κομματικά συμφέροντά τους, με την έννοια ότι έχουν το νου τους στη νομή της εξουσίας και φοβούνται ότι αν ταχθούν κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, θα βρουν πολλά εμπόδια στο δρόμο για την κυβερνητική εξουσία.

Οι επισημάνσεις του Δ. Γόντικα έδωσαν το έναυσμα για ν' αναπτυχθεί πλούσιος και γόνιμος διάλογος, με τη συμμετοχή πολλών εκ των εργαζομένων που πήραν το λόγο για να ρωτήσουν και να πουν τις απόψεις τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ