Σάββατο 20 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
Προσπαθούν να πατάξουν τον «εχθρό λαό»

Στους εργαζόμενους, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας, μίλησε χτες η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

Την ανάγκη να υψώσουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας ένα πλατύ αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο ενάντια στον πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο στους λαούς, υπογράμμισε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του Κόμματος, κατά τη διάρκεια της χτεσινής της ομιλίας στους εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας.

Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι πλέον αρχίζει να αλλάζει η καθημερινότητά μας, αφού ο ιμπεριαλισμός θα προσπαθήσει να πατάξει και «τον εσωτερικό εχθρό», δηλαδή τον «εχθρό λαό». Σε αυτό το σημείο, πρόσθεσε, έρχεται και η επιβολή του γνωστού τρομονόμου στη χώρα μας, ως τμήμα του παγκόσμιου τρομονόμου που προσπαθούν επιβάλλουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ανά τον κόσμο.

Στη συνέχεια ανέλυσε την έννοια «τρομοκρατία», σημειώνοντας ότι ο ιμπεριαλισμός προσπαθεί να συμπεριλάβει σε αυτόν τον όρο οποιονδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά του, με σκοπό να συμπεριλάβει ακόμα και κόμματα αλλά και πραγματικά λαϊκά προοδευτικά κινήματα. Οι εξελίξεις, τόνισε, δεν είναι καθόλου καθησυχαστικές, αφού αυτός ο πόλεμος σε καμία περίπτωση δε στρέφεται εναντίον της τρομοκρατίας. Με αυτό το πρόσχημα, σημείωσε, και τα τελευταία ακόμη δικαιώματα που είχαν οι εργαζόμενοι στη Δύση, θα καταργηθούν, και η αρχή έγινε με τις χιλιάδες απολύσεις που έγιναν από την επόμενη κιόλας μέρα στις ΗΠΑ, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν αλλά και την καθημερινή καταστολή που εφαρμόζεται και θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Ακόμη, η βουλευτής του ΚΚΕ επισήμανε ότι ανάλογες εξελίξεις θα σημειωθούν και στην Ελλάδα, σε όλα τα μέτωπα, τόσο στα εθνικά όσο και στα κοινωνικά προβλήματα, γι' αυτό και «εμείς λέμε ότι είναι ώρα ευθύνης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ