Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Να υπουργός...

Γρηγοριάδης Κώστας

Στο Λονδίνο, βρίσκεται από χτες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου και ήδη άρχισε να διαφημίζει προς κάθε ενδιαφερόμενο, την αποτελεσματικότητα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του «νέου» ΠΑΣΟΚ. Στα πλαίσια αυτά, χτες, μίλησε από το βήμα επιχειρηματικού συνεδρίου της εφημερίδας «Ιντερνάσιοναλ Χέραλντ Τρίμπιουν» σε ακροατήριο επιχειρηματιών και άλλων παραγόντων της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ), το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός «προς όλες τις κατευθύνσεις» (σ.σ. βασικά στους επιχειρηματίες που παρακολούθησαν την ομιλία του), ήταν πως το ξεκίνημα του νέου αιώνα και η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη «σηματοδοτούν και την έναρξη μιας νέας χρονικής περιόδου για τη δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων». Και, φυσικά, με τον όρο «δημιουργία ευνοϊκότερου κλίματος για την προσέλκυση επενδύσεων», ο υπουργός εννοούσε, τα νέα μέτρα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που αποσκοπούν στην παραπέρα ενίσχυση της κερδοφορίας και της ασυδοσίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σα δείγμα γραφής, για τη φερεγγυότητα της κυβερνητικής πολιτικής απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, ο υπουργός επικαλέστηκε την οικονομική πολιτική των τελευταίων 7 ετών (ιδιωτικοποιήσεις, εισοδηματική πολιτική λιτότητας, φόροι για το λαό και φοροπρονόμια για το κεφάλαιο) κλπ. κλπ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ