Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλει να γυρίσει ο Γλύξμπουργκ!

Το έδαφος για την... επιστροφή του στην Ελλάδα προετοιμάζει ο Κ. Γλύξμπουργκ, ενώ ζητεί διαπραγματεύσεις για τη λεγόμενη βασιλική περιουσία.

Ο έκπτωτος μονάρχης, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρα ντέλα Σέρα», δηλώνει ότι δεν υπάρχει καμία απόφαση που να του απαγορεύει να γυρίσει στην Ελλάδα όποτε θέλει, αλλά δεν προγραμματίζει ένα τέτοιο ταξίδι, γιατί δε θέλει να δημιουργήσει προβλήματα! Εμφανίζει τον εαυτό του ως «εξόριστο» και, προκειμένου να προκαλέσει τον οίκτο, δηλώνει ότι «το μόνο που ζητώ είναι να με μεταχειρίζονται σαν Ελληνα». Μάλιστα υποστηρίζει ότι η Ευρώπη θα με βοηθήσει να γυρίσω στην πατρίδα μου!

Οσον αφορά το θέμα της λεγόμενης βασιλικής περιουσίας, αναφέρει ότι απομένουν δύο μήνες μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας που έθεσε το Δικαστήριο του Στρασβούργου για το συμβιβασμό με την ελληνική κυβέρνηση και επαναλαμβάνει ότι είναι πρόθυμος να συζητήσει με την κυβέρνηση της Ελλάδας για να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Οσον αφορά το διαβατήριό του, ισχυρίζεται ότι δεν έχει άλλο όνομα παρά αυτό του «Κωνσταντίνου της Ελλάδας» και ότι «δεν μπορεί να επινοήσει άλλο». «Είχα ένα διαβατήριο για είκοσι και πλέον χρόνια. Γιατί σήμερα δεν είναι δυνατόν να έχω», εκλιπαρεί μήπως και τον λυπηθούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ