Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... να μάλαμα

Ομως, ο Γ. Παπαντωνίου, δε θα περιοριστεί μόνο να διαφημίσει στο Λονδίνο την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη. Ακολουθώντας τη λαϊκή παροιμία «το τερπνόν μετά του ωφελίμου», ο υπουργός επιδιώκει να πάρει και ορισμένα μαθήματα θατσερικής πολιτικής, όπως τα εφαρμόζει η «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του Τόνι Μπλερ.

Στα πλαίσια αυτά, ο Γ. Παπαντωνίου, συναντήθηκε χτες το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν με τον οποίο συζήτησε μεταξύ άλλων και θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση δαπανών στο Δημόσιο, μέσω του λεγόμενου συστήματος επανεκτίμησης και αξιολόγησης των δημοσίων δαπανών.

Με απλά λόγια, ο Ελληνας υπουργός, ζήτησε «τα φώτα» του Βρετανού συναδέλφου για να εφαρμοστεί ταχύτερα και αποτελεσματικότερα - και με όσο γίνεται μικρότερο πολιτικό κόστος - η θατσερική πολιτική του λιγότερου κράτους και της περισσότερης ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Δηλαδή ο σφαγιασμός (σ.σ. στην ΠΑΣΟΚική ορολογία «εξοικονόμηση») των δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, παράλληλα με την καθιέρωση του «ανταποδοτικού συστήματος» (στην ΠΑΣΟΚική γλώσσα «επανεκτίμηση και αξιολόγηση των δημόσιων δαπανών»).

Βλέπετε οι εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ έχουν καθιερώσει και το δικό τους «εκσυγχρονιστικό» λεξιλόγιο, για να μη λένε τα πράγματα με το όνομά τους...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ