Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟΥ ΜΑΡΤΗ

1933 Αποτυχαίνει απόπειρα πραξικοπήματος υπό τον Πλαστήρα. Το ΚΚΕ καταδίκασε την πραξικοπηματική απόπειρα και κάλεσε το λαό να παλέψει για τη ματαίωσή της.

1961 Στις 93 δραχμές ορίζεται η εισφορά των ανηλίκων εσωτερικών οικιακών βοηθών και σε 116 δραχμές των ενηλίκων. Παράλληλα ανακοινώνεται ότι πρώτη φορά από το 1957, το ΙΚΑ εμφανίζει κέρδη.

1968 Αψηφώντας την παγκόσμια κατακραυγή, η ρατσιστική κυβέρνηση του Ιαν Σμιθ, στη Ροδεσία, απαγχονίζει τρεις μαύρους αγωνιστές της παράνομης οργάνωσης «Λεοπάρδαλη».

1974 Ο ηγέτης των Εργατικών Χάρολντ Ουίλσον σχηματίζει κυβέρνηση μειοψηφίας στο Λονδίνο. Λήγει η απεργία διαρκείας των ανθρακωρύχων, καθώς η νέα κυβέρνηση ικανοποιεί σχεδόν όλες τις οικονομικές απαιτήσεις του κλάδου.

1981 Τροποποιήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο επιφέρει η κυβέρνηση εν είδει μονομερούς χειρονομίας καλής θέλησης προς την Τουρκία.

1986 Ολοκληρώνεται η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Συνολικά, με την αναθεώρηση μειώνονται οι αρμοδιότητες του Προέδρου, προς όφελος εκείνων του πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ