Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι ωδίνες των... κερδών

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Εντυπωσιακή αύξηση κατά 64% εμφάνισαν το 2000 τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη του ομίλου "Ιασώ", ενώ σημαντική ήταν και η αύξηση του τζίρου κατά 13%», αναφέρεται σε χτεσινή ανακοίνωση του ομίλου.

Μπορεί, λοιπόν, να υπάρχει υπογεννητικότητα στη χώρα μας, αλλά και οι μειωμένες γεννήσεις είναι χρυσοφόρες για τα ιδιωτικά μαιευτήρια, όπως το «Ιασώ». Στα δημόσια μαιευτήρια γεννιούνται μόνο ένα στα τρία παιδιά και ως κύρια αιτία παρουσιάζεται ο κακός ξενοδοχειακός εξοπλισμός τους. Επίσης, στα δημόσια μαιευτήρια τα κρεβάτια μειώθηκαν σε 500, ενώ το 1975 ήταν τριπλάσια.

Βέβαια, τα κέρδη του ομίλου, που είναι κυρίως γνωστός απ' το μαιευτήριο «Ιασώ», δεν προήλθαν μόνο απ' τα... γεννητούρια. Το παλιό μαιευτήριο ΗΡΑ, που το εξαγόρασε, μετατρέπεται σε υπερσύγχρονη γενική κλινική και ετοιμάζονται επενδύσεις ύψους 100 δισ. δραχμών, όπως δημιουργία δικτύου διαγνωστικών κέντρων, παιδιατρικής κλινικής κλπ.

Γιατί να μην κάνουν τόσες και ακόμη περισσότερες επενδύσεις και να ετοιμάζονται; Ηδη η κυβέρνηση ετοιμάζει και τον αγοραστή των υπηρεσιών τους, που δεν είναι άλλος απ' τον Οργανισμό Διαχείρισης Πόρων Υγείας (ΟΔΙΠΥ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ