Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Θέλει «ακομμάτιστο» δήμαρχο!

Τη «χρησιμότητά» του στο πολιτικό σύστημα προσπαθεί εναγωνίως να αποδείξει ο Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος με κάθε κίνησή του επιβεβαιώνει ότι είναι ένα συμπλήρωμα του δικομματισμού. Επιχειρώντας να προλάβει τις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων όσον αφορά τη δημαρχία της Αθήνας, πρότεινε να υπάρξει μια κοινή, διακομματική και... ακομμάτιστη υποψηφιότητα, επικαλούμενος την αναγκαιότητα να υπάρξει «εθνική ομοψυχία» ενόψει του «εθνικού εγχειρήματος» των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος με την πρότασή του αυτή επιδιώκει, εκτός των άλλων, να μείνει «στο παιχνίδι» του Δήμου Αθηναίων, τον οποίο τόσο πολύ έχει χρησιμοποιήσει για την υλοποίηση των σχεδίων του για δημιουργία κόμματος. Παράλληλα, ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο Μάρτη, το κόμμα του θα παρουσιάσει την ιδρυτική διακήρυξη, το έμβλημα και το όνομά του.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η τακτική της ενίσχυσης του υπό κατασκευή κόμματος Αβραμόπουλου. Αυτή τη φορά φιλοκυβερνητικές εφημερίδες («Βήμα», «Καρφί»), επικαλούμενες ...«μυστικά» γκάλοπ, προικοδοτούν το νέο κόμμα με ποσοστά μεταξύ 15% και 17%!

Από την πλευρά του, ο Κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διακομματικής υποψηφιότητας, αλλά κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, λέγοντας ότι «έχω σκεφτεί και το ενδεχόμενο και την ανάγκη να υπάρχει ένας πολύ καλός δήμαρχος. Μέχρι εκεί». Σε ερώτηση για τον κίνδυνο το νέο κόμμα να μπει στα χωράφια της ΝΔ, ο πρόεδρός της απάντησε ότι «δε βλέπει τέτοιο κίνδυνο». Η Ντ. Μπακογιάννη (στην «Εξπρές») εκτίμησε ότι «ένα κόμμα Αβραμόπουλου, όταν και αν ιδρυθεί, θα αποτελέσει ένα αντίπαλο πολιτικά κόμμα, μπορεί να κάνει τη ζημιά, δυσκολεύοντας την αυτοδυναμία της ΝΔ». Πρόσθεσε ωστόσο ότι «όλα θα εξαρτηθούν από εμάς και από το αν θα αφήσουμε ελεύθερο πολιτικό χώρο χωρίς να τον εκφράσουμε».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ