Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
Πανελλαδική ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δράσης κι αγώνα

Ανακοινώθηκε την Κυριακή από τη Λάρισα η δημιουργία της

Ελπίδα για τον αγρότη και προοπτική για το αγροτικό κίνημα «ανοίγει» η πρωτοβουλία που πήραν στελέχη του αγροτικού κινήματος για τη δημιουργία ενωτικής αγωνιστικής συσπείρωσης, η οποία θα οργανώνει και θα συντονίζει την πάλη της αγροτιάς σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην Επιτροπή Πρωτοβουλίας που συγκροτήθηκε και ανακοινώθηκε, προχτές Κυριακή, μετά το συλλαλητήριο για το Κιλελέρ στη Λάρισα, συμμετέχουν αγροτικά στελέχη από όλη την Ελλάδα που ανήκουν σε διάφορα πολιτικά κόμματα και δυνάμεις.

Οπως τονίστηκε σε συνέντευξη Τύπου, η πανελλαδική αγροτική συσπείρωση δεν είναι μόνο «απαίτηση των καιρών», αλλά προπάντων είναι «προσταγή του μέλλοντος», αφού η δημιουργία της θα δώσει προοπτική στο κίνημα που αγωνίζεται για:

  • Την παρεμπόδιση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στον αγροτικό τομέα, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων ισχυρών του χρήματος, των νεοτσιφλικάδων.
  • Την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής.
  • Την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού μας.

ΣΕΛ.   12  -  13

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ