Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Στα αζήτητα οι γερμανικές αποζημιώσεις

Με απαράδεκτη μεθόδευση αναβλήθηκε χτες η προγραμματισμένη συζήτηση στη Βουλή

Με μια απαράδεκτη ενέργεια, που επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν απεμπολήσει κάθε απαίτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις, η κυβέρνηση ανέβαλε τη χτεσινή προγραμματισμένη συνεδρίαση των επιτροπών Εξωτερικών και Οικονομικών της Βουλής, όπου θα συζητούνταν το συγκεκριμένο θέμα.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, η προεδρεύουσα Β. Παπανδρέου ενημέρωσε τους βουλευτές ότι προχτές το βράδυ ο υπουργός Επικρατείας της ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση, αφού δεν μπορούσε να παραστεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, λόγω άλλων υποχρεώσεων. Κατά συνέπεια, δεν πήγαν στη συνεδρίαση ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Σ. Δήμας, ούτε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια της κυβέρνησης προκάλεσε τη διαμαρτυρία των βουλευτών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής, αφού τόνισε ότι με την εν λόγω κίνηση «επιβεβαιώνεται ότι όλες οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν απεμπολήσει την απαίτηση των αποζημιώσεων», ζήτησε να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η συζήτηση και πριν από τις εκλογές.

Τα περί «κινδύνων» και διατάραξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι επιχειρήματα έωλα, είπε και τόνισε: «Το πρόβλημα είναι κατεξοχήν πολιτικό, 67 χρόνια μετά τη συντριβή του φασισμού και τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ξεκίνησαν οι διαδικασίες και το 1959 και το 1961 και το 1963 και έχουμε σταματήσει. Ως κόμμα έχουμε καταθέσει πολλές Επίκαιρες Ερωτήσεις, έχουμε καταθέσει Επερωτήσεις για το πρόβλημα, όλοι οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών απαντούσαν ότι το θέμα είναι ανοιχτό, αλλά αυτό δε λέει τίποτα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η ΕΕ αντικειμενικά καταδικάζει ξανά τα θύματα του φασισμού και αθωώνει τους σφαγείς(14/9/2016)
Κωφεύει η κυβέρνηση στο αίτημα για αποζημιώσεις(15/11/2003)
Τι απαντά η κυβέρνηση στις απαιτήσεις των Αμερικανών;(12/2/2002)
Γερμανικές και άλλες... πιέσεις για να θαφτεί το θέμα(7/9/2001)
Ερίζουν για το αν θα διαπραγματευτούμε τα αδιαπραγμάτευτα(28/11/2000)
Απαράδεκτες οι μηνύσεις κατά του Τύπου(22/1/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org