Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Καμιά εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΓΣΕΕ

Σε ένα χαρτοπόλεμο καταγγελιών και ανακοινώσεων έχει επιδοθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, θέλοντας εκ των υστέρων να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την επίθεση που εξαπολύθηκε στους μισθούς και στις Συλλογικές Συμβάσεις. Στον αντίποδα αυτής της τακτικής, οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, παίρνουν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της πάλης για να συγκροτηθεί ένα μεγάλο πανεργατικό κίνημα υπεράσπισης των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων στην πράξη, που θα βάζει εμπόδια στην αντεργατική επίθεση και θα διεκδικεί συμβάσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζομένων.

Σχολιάζοντας σχετική εγκύκλιο της ΓΣΕΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα νέα δεδομένα στους μισθούς και τις συμβάσεις, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Η ΓΣΕΕ, αφού συμμετείχε στην ολοκλήρωση του εγκλήματος της κυβέρνησης που χτύπησε τις Συλλογικές Συμβάσεις, τώρα δήθεν προσπαθεί με επιστολή που έστειλε στα συνδικάτα, να πείσει τους εργαζόμενους ότι στην πράξη θα καταργήσει τα μέτρα. Την ίδια στιγμή, σπέρνει αυταπάτες, καλλιεργεί αναμονή, όταν καταφεύγει στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια, και άλλους τέτοιους θεσμούς που δεν είναι τίποτα άλλο από αυτούς που τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ κοροϊδεύει την εργατική τάξη όταν είναι γνωστό ότι συμμετείχε την προηγούμενη περίοδο στους κοινωνικούς διαλόγους με τους σφαγείς των δικαιωμάτων μας ΣΕΒ και κυβέρνηση. Οταν λοιδορούσαν το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα που αποκάλυπταν το κείμενο που βρέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου στον οποίο συμμετείχε, το οποίο τελικά ήταν ο σημερινός νόμος, ενώ έλεγαν ότι ήταν πλαστό.

Καμιά εμπιστοσύνη στη ΓΣΕΕ, στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, οργάνωση της πάλης εργοστάσιο το εργοστάσιο, επιχείρηση την επιχείρηση για να καταδικαστούν τα μέτρα, καμιά μείωση μισθών και μεροκάματων, υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org