Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Συγκέντρωση ενάντια στη ΝΑΤΟική αρμάδα

Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών, διαδήλωσαν χτες στο λιμάνι

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά
Από τη χτεσινή συγκέντρωση στον Πειραιά
«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών». Με αυτό το σύνθημα να κυριαρχεί, πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στην πλατεία Αγίου Νικολάου στον Πειραιά η συγκέντρωση στην οποία καλούσαν η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές Ειρήνης Πειραιά, Δραπετσώνας, Κερατσινίου, Νίκαιας και Κορυδαλλού, ενάντια στην παρουσία του ΝΑΤΟικού στόλου στο λιμάνι του Πειραιά, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 19 Μάρτη. Πρόκειται για τμήμα της ΝΑΤΟικής δύναμης του Ατλαντικού, Standing Nato Maritime Group 1 (SNMG1) αποτελούμενο από τρία μεγάλα πολεμικά πλοία, μέρος του μόνιμου στόλου της λυκοσυμμαχίας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ έκανε αναδρομή στο αιματοβαμμένο ιστορικό της λυκοσυμμαχίας, με τη συμβολή και της Ελλάδας, ξεκινώντας από την Κορέα, έως σήμερα, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, αλλά και τα σχεδιαζόμενα εγκλήματα στη Συρία και το Ιράν. Αναφέρθηκε ακόμα στα σχέδια των ιμπεριαλιστών να ελέγξουν το φυσικό πλούτο στην περιοχή της Μεσογείου, απειλώντας με ολοκαύτωμα την περιοχή και μεταξύ άλλων τόνισε: «Απαιτούμε να επιστρέψουν όλες οι Ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις από το εξωτερικό. Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα. Να αγωνιστούμε για αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και από όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς».

Η Βέρα Νικολαΐδου, γενική γραμματέας της ΕΕΔΥΕ, επισήμανε τις ευθύνες της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, όπου «την ώρα που επιβάλλει βαριά χαράτσια στο λαό, ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς». Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Απόφαση με την οποία χαρακτηρίζει ανεπιθύμητο τον ερχομό του ΝΑΤΟικού στόλου, πήρε και το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Πανεπιστημίου Πειραιά.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ασκηση ΝΑΤΟικών ναυτικών δυνάμεων(5/7/2014)
Κανένας εφησυχασμός, αγώνας αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός, μαζικός(5/8/2012)
Κάτω τα σχέδια των ιμπεριαλιστών(10/7/2012)
Μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης(29/5/2011)
Αγωνιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ αύριο(18/3/1999)
Απολογισμός αγωνιστικής ανάτασης(25/12/1998)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org