Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Από μέρα σε μέρα
Πλεονάσματα του κεφαλαίου ελλείμματα του λαού...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΧΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ γιατί παρουσίασε λέει η κεντρική διοίκηση πλεόνασμα 650 εκατομμυρίων ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2012! Προφανώς θεωρούν τον εαυτό τους ...επιτυχημένο.

Μόνο που όταν αυτοί παρουσιάζουν πλεόνασμα κάποιοι άλλοι παρουσιάζουν έλλειμμα και μάλιστα πολύ μεγαλύτερο από τα 650 εκατομμύρια. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους μικρομαγαζάτορες.

Φυσικά, έχουν αποσπάσει από το λαό πολύ περισσότερα από αυτά που παρουσιάζουν. Είχαν όμως να ...ταΐσουν και πολλούς στο ενδιάμεσο: Τραπεζίτες, εφοπλιστές, δανειστές, βιομήχανους.

Ολους αυτούς δηλαδή που ζουν παρασιτικά σε βάρος μας επί δεκαετίες και τώρα αποφάσισαν ότι χρειάζονται ακόμη περισσότερα λόγω κρίσης. Οπότε οι κυβερνώντες τους κάνουν το χατίρι.

«ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ» μας προέκυψε χτες ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Θα βάλει τάξη λέει στο κέντρο της Αθήνας τελεία και παύλα!

Ετσι ακούσαμε ότι θα πατάξει την εγκληματικότητα για να μπορούν να λειτουργήσουν τα μαγαζιά και ο κόσμος να κινείται με ασφάλεια και σιγουριά.

Επειδή όμως τυχαίνει να είναι μέλος μιας κυβέρνησης που κλείνει μαγαζιά και δημιουργεί ανασφάλεια στους εργαζόμενους με την οικονομική πολιτική της πολύ θα δυσκολευτούμε να τον πιστέψουμε.

Ούτε η εγκληματικότητα τους νοιάζει, ούτε τα ναρκωτικά ούτε η εξαθλίωση της κοινωνίας. Αλλωστε, μήτρα όλων αυτών των φαινομένων και πάλι η πολιτική τους είναι.

Αυτό που τους νοιάζει είναι να κάνουν το κέντρο της Αθήνας (και κάθε πόλης της Ελλάδας αν είναι δυνατόν) κέντρο ... υγειονομικής ζώνης. Οπου κανείς δε θα κινείται και κανείς δε θα διαδηλώνει ενάντιά τους.

Γι' αυτό, τους έχουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και όχι για την ασφάλειά μας. Γιατί η παθητικοποίηση και ο φόβος είναι ...η δική τους ασφάλεια.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org