Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εστειλαν μήνυμα κλιμάκωσης με τη χτεσινή απεργία

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή πορεία των μεταλλεργατών
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή πορεία των μεταλλεργατών
Με κλιμάκωση του αγώνα και αξιοποίηση κάθε μορφής πάλης έτσι ώστε να ακυρωθούν στην πράξη τα άγρια αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα, προχωρούν οι μεταλλεργάτες, μετά και τη χτεσινή απεργιακή τους κινητοποίηση στην Αττική. Μπροστάρηδες σε αυτόν τον αγώνα αναδεικνύονται οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο του Μετάλλου και καλούν τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους, με συσκέψεις, συζητήσεις, γενικές συνελεύσεις, έτσι ώστε οι εργοδότες, οι οποίοι εντείνουν την επιθετικότητά τους, να βρουν αδιαπέραστο τείχος μπροστά τους.

Η χτεσινή απεργία αποφασίστηκε από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας Μετάλλου (ΠΟΕΜ) για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, ωστόσο την περασμένη Κυριακή σε σύσκεψη που έγινε μετά από πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», αποφασίστηκε ότι θα δοθεί η μάχη ώστε η σημερινή απεργία να διευρυνθεί σε όλους τους χώρους εργασίας του μετάλλου στην Αττική.

Οι εργαζόμενοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», που συνεχίζουν για 138η μέρα τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, των Ναυπηγείων Ελευσίνας και Σκαραμαγκά, οι μεταλλεργάτες της Αθήνας με το κλαδικό τους Συνδικάτο «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», της Ελευσίνας με το δικό τους Συνδικάτο τη «ΜΑΣΙΝΑ» και του Πειραιά έδωσαν μαζικό και μαχητικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση της Ομόνοιας. Ταυτόχρονα, σε μεγάλα εργοτάξια και χώρους δουλειάς, όπως για παράδειγμα το εργοτάξιο της ΠΕΤΡΟΛΑ, δε δούλεψε ούτε σφυρί. Την ίδια στιγμή, η κατάσταση στον κλάδο γίνεται όλο και χειρότερη, με την ανεργία στη Ζώνη να ξεπερνά το 80%, την απληρωσιά στα Ναυπηγεία Ελευσίνας να φτάνει τους πέντε μήνες, στο Σκαραμαγκά η εργοδοσία να απαιτεί 2ήμερη εκ περιτροπής εργασία κλπ.

Μιλώντας στην απεργιακή συγκέντρωση, ο Παντελής Παπαβασιλείου, γραμματέας της ΠΟΕΜ και εκ μέρους της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ, κάλεσε τους μεταλλεργάτες ν' ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους χαλυβουργών που επί πέντε μήνες απαντάνε στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. «Οσους νόμους και να ψηφίσουν θα μας βρουν απέναντί τους», τόνισε. Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, τόνισε: «Σήμερα απεργούμε και στέλνουμε μήνυμα: Μπορεί να ψηφίζουν τα αντεργατικά και αντιλαϊκά νομοσχέδια μέσα στη Βουλή, μπορεί να παίρνουν μέτρα για να μας μετατρέψουν σε σκλάβους του 21ου αιώνα, όμως εμείς δεν τα αποδεχόμαστε. Σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά θα υπερασπιστούμε τις κατακτήσεις μας». Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε μαζική και μαχητική πορεία στο υπουργείο Ανάπτυξης στο Σύνταγμα.

Οι ταξικές δυνάμεις ρίχνονται ήδη στη μάχη της οργάνωσης των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, αξιοποιώντας και τη θετική πείρα της σύσκεψης που έγινε την περασμένη Κυριακή στην Ελευσίνα μετά από πρωτοβουλία του σωματείου των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία», όπου και αποφασίστηκε να προταθεί έκτακτη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΟΕΜ για απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου το αργότερο στις αρχές Απρίλη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ