Παρασκευή 16 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ, ΓΕΝΕ, ΝΑΤ
Προτάσσουν το δικό τους αγωνιστικό μέτωπο

Σήμερα αναμένεται να αποφασιστούν οι ημερομηνίες της ναυτεργατικής απεργίας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
«Αυτός ο απεργιακός αγώνας επιβάλλεται να είναι αντίστοιχος της γενικευμένης επίθεσης που δεχόμαστε από την αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, να μην εφαρμοστεί η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας. Να μην έχει ιστορικό προηγούμενο σε ό,τι αφορά το ναυτεργατικό κίνημα, να συμβάλει καθοριστικά στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την αντεπίθεση». Αυτή την ανάγκη ανέδειξε μιλώντας εκ μέρους των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου, στη σύσκεψη που έγινε χτες το πρωί σε αίθουσα της ΠΝΟ, μεταξύ των ναυτεργατικών σωματείων και των σωματείων των εργαζομένων σε Οίκο Ναύτη, Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και ΝΑΤ, για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης τους.

Οπως ανακοινώθηκε στη σύσκεψη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων του πρώην ΥΕΝ αποφάσισε τη συμμετοχή στους απεργιακούς αγώνες που έχουν αποφασίσει οι ναυτεργάτες μέσα στον Μάρτη, των οποίων οι ημερομηνίες θα καθοριστούν σήμερα από την έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προτείνουν αρχικά 48ωρες απεργίες 19 - 20 και 22 - 23 Μάρτη (δηλαδή αμέσως μετά το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ της 21ης Μάρτη) με στόχο την οργάνωση των δυνάμεων, ώστε από 26 Μάρτη να ξεκινήσουν οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες.

Στη διάρκεια της σύσκεψης από τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων, αλλά και από τους υπαλλήλους, καταγγέλθηκε με τον πιο έντονο τρόπο, η προσπάθεια της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου και μηχανισμών του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη, αλλά και σε άλλα νησιά, να θέσουν σε κίνηση τη μέθοδο του «κοινωνικού αυτοματισμού».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org