Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΟΣΠΕΡΤ
Απροκάλυπτη προσπάθεια να φιμωθεί το ΚΚΕ

Με εντολή της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας, ο «902» και τα άλλα κανάλια αποκλείστηκαν από την εικόνα της συγκέντρωσης του Κόμματος στο Σύνταγμα, που κάλυπταν συνεργεία της ΕΡΤ

Με μια πρωτοφανή μεθόδευση που στρέφεται ευθέως ενάντια στο ΚΚΕ, η ΠΑΣΚίτικη πλειοψηφία της ΠΟΣΠΕΡΤ επιχείρησε χτες να επιβάλει τον αποκλεισμό του «902» και των άλλων σταθμών από την τηλεοπτική εικόνα της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την οποία κάλυπταν τα συνεργεία της ΕΡΤ. Μόνο μετά από αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του ΚΚΕ και ενώ η συγκέντρωση είχε ήδη ξεκινήσει, η ΕΡΤ «μοίρασε» εικόνα στον «902» και τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Για την απαράδεκτη ενέργειά της, η ΠΟΣΠΕΡΤ επικαλείται εξώδικο που είχε στείλει από τις 13/12/2010 στο υπουργείο Πολιτισμού και το ΔΣ της ΕΡΤ, όπου καταγγέλλει την παραχώρηση από την ΕΡΤ στους ιδιωτικούς σταθμούς «μεγάλου μέρους τόσο του ειδησεογραφικού της υλικού όσο και οπτικοακουστικού της αρχείου (pool)» και ζητάει μεταξύ άλλων να «κοστολογηθούν και γίνουν άμεσα οικονομικά απαιτητές οι υπηρεσίες αυτές προς οποιονδήποτε τρίτο».

Είναι φανερό ότι η δραστηριότητα ενός πολιτικού κόμματος δεν μπορεί να εμπίπτει στις παραπάνω περιπτώσεις που επικαλείται η ΠΟΣΠΕΡΤ, πολύ περισσότερο που ο ρόλος της δημόσιας τηλεόρασης, ακόμα και σαν αστικό ΜΜΕ, είναι να συμβάλλει στην κατά το δυνατόν διασφάλιση της πολιτικής πολυφωνίας και της ισότιμης προβολής όλων των κομμάτων. Η αντιμετώπιση της δραστηριότητας ενός πολιτικού κόμματος με όρους «εμπορικότητας» και «κόστους», επί της ουσίας μετατρέπεται σε άλλοθι για τον αποκλεισμό του και δίνει πάτημα στα ιδιωτικά κανάλια να εξαφανίσουν τη δράση του ΚΚΕ από την ειδησιογραφία τους, στο όνομα του ότι «δεν έχουν εικόνα».

Τα ερωτηματικά για τη στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΣΠΕΡΤ πληθαίνουν από το γεγονός ότι πίεσε τους τεχνικούς της ΕΡΤ να μη δώσουν εικόνα από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ, για πρώτη φορά από την αποστολή του εξώδικου και ενώ έχουν προηγηθεί δραστηριότητες όλων των κομμάτων, χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό θέμα. Το γεγονός εξάλλου ότι από τη διανομή της εικόνας εξαιρέθηκε και η τηλεόραση του «902», ιδιοκτήτης του οποίου είναι το ΚΚΕ και όχι κάποιος καπιταλιστής ιδιώτης, φανερώνει ότι η μεθόδευση της ΠΟΣΠΕΡΤ έχει συγκεκριμένη στόχευση, παρά την προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ωμός αντικομμουνισμός

Παρά τις επίμονες προσπάθειες του «Ρ» να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ο συνδικαλιστής δεν απαντούσε χτες στο τηλέφωνό του. Νωρίτερα χτες το απόγευμα, σε επικοινωνία του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ με τον συνδικαλιστή, ο Π. Καλφαγιάννης υπεραμύνθηκε της στάσης να μη δίνεται εικόνα από την ΕΡΤ στα άλλα κανάλια, υποστηρίζοντας ότι το λέει ο νόμος. Ισχυρίστηκε ακόμα πως από το πρωί είχε ενημερώσει ότι δε θα δοθεί η εικόνα, παρόλο που ο άμεσα ενδιαφερόμενος «902», αλλά και τα άλλα κανάλια, ενημερώθηκαν ένα τέταρτο πριν από τη συγκέντρωση του Κόμματος!

Φανερώνοντας την πραγματική στόχευση της συγκεκριμένης μεθόδευσης, ο Π. Καλφαγιάννης επιδόθηκε σε ρεσιτάλ αντικομμουνισμού, υποστηρίζοντας ότι στον «902» γίνονται απολύσεις, ότι κανένας δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματά τους και ότι το μόνο που ενδιαφέρει το ΚΚΕ είναι να μεταδοθεί η ομιλία της Αλ. Παπαρήγα και όχι η ζωή των εργαζομένων. Ολα αυτά, με αφορμή την πολιτική συγκέντρωση και τη δράση ενός κόμματος, όπως το ΚΚΕ, που με όρους στρατηγικής πολεμάει το κεφάλαιο, στην πρωτοπορία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, ενάντια στους καπιταλιστές εργοδότες και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Είναι αυτή η δράση του ΚΚΕ που ενοχλεί και ενεργοποιεί πολύμορφες προσπάθειες για τον αποκλεισμό και τη φίμωσή του.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ ΑΕ, Χαράλαμπος Ταγματάρχης, σε επικοινωνία με τον «Ρ», υποστήριξε ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ «δε θέλει να μοιράζουμε δωρεάν την εικόνα, αλλά να τη χρεώνουμε», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο η θέση της διοίκησης είναι πως «κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνεται σε εκδηλώσεις όπως οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ