Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Βιώσιμη» εξαπάτηση

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι επικίνδυνη όχι μόνο όταν αδρανεί και μπλοκάρει τους αγώνες των εργαζομένων, αλλά και όταν πιεσμένη από τις εξελίξεις εξαναγκάζεται να συρθεί «θέλοντας και μη» σε κάποια κινητοποίηση. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και με την χτεσινή απόφαση για απεργία στις 11 Μάη. Ιδού ποιο είναι το «πλαίσιο» της πλειοψηφίας, όπως το έθεσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για την απεργία.

«Είναι δυνατόν - αναρωτήθηκε ο Γ. Παναγόπουλος - να συζητάμε για δημοσιονομικό εξορθολογισμό και να μη γίνεται καμία ουσιαστική συζήτηση για να καταστεί το χρέος και η οικονομία της χώρας βιώσιμη και διαχειρίσιμη;

Είναι δυνατόν δημόσιος πλούτος, δημόσια περιουσία, δίκτυα και υποδομές και κυρίως αγαθά κοινωνικά όπως το νερό, η ενέργεια, να εκχωρούνται εν μια νυχτί χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός;

Είναι δυνατόν να αμφισβητείται το πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων που αποτελούν την ασπίδα για κάθε εργαζόμενο που αισθάνεται την πλήρη εργοδοτική αυθαιρεσία;».

Για ποιο πράγμα λοιπόν καλεί η πλειοψηφία τους εργάτες στην απεργία; Οχι να μην πληρώσουν το χρέος οι εργάτες, αλλά να καταστεί το χρέος και συνολικά η οικονομία βιώσιμη και διαχειρίσιμη. Ο,τι δηλαδή πασχίζει η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας όλα τα αντεργατικά μέτρα, προκειμένου να γίνει το χρέος «βιώσιμο» και να επανεκκινήσει η καπιταλιστική οικονομία, η οποία θα βγάλει «στον αφρό» και πάλι τους καπιταλιστές για να συνεχιστεί η σκληρή εκμετάλλευση των εργατών.

Οσο για τον όψιμο πόνο του προέδρου της ΓΣΕΕ για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις συλλογικές συμβάσεις, ας μη μιλάει καλύτερα η πλειοψηφία. Γιατί ήταν αυτή που στήριξε αναφανδόν τις ιδιωτικοποιήσεις, πότε ως «μετοχοποιήσεις», πότε με τους λεγόμενους «στρατηγικούς επενδυτές», ενώ τον ίδιο ρόλο έπαιξε και στην περίπτωση των συλλογικών συμβάσεων.

«Βιώσιμη» εξαπάτηση των εργαζομένων. Αυτό πασχίζει κάθε μέρα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ σε αυτό εντάσσεται και η σημερινή της στάση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ