Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μουσική εμπνευσμένη από την ποίηση του Βάρναλη

Από τη συναυλία που έκλεισε το συνέδριο
Από τη συναυλία που έκλεισε το συνέδριο
Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος να κλείσει το Συνέδριο από τη μουσική. Ο κόσμος ακολούθησε τις μελωδίες και τις φωνές νέων και γνωστότερων δημιουργών που «συναντήθηκαν» στη λήξη των εργασιών, για να μεταφέρουν ένα χαρακτηριστικό δείγμα από την επίδραση που είχε και έχει η ποίηση του Βάρναλη στους μουσικοσυνθέτες, αλλά και στους νέους τραγουδοποιούς. Οπως ο Μάκης Γεωργακάκης, ένας νέος μουσικός, από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος άνοιξε τη συναυλία με το τραγούδι του «Το καμάρι ο Θοδωρής», που αποτελεί μελοποίηση του ομότιτλου ποιήματος του Βάρναλη... και μάλιστα σε ρυθμό μπλουζ!

Τη «σκυτάλη» πήραν ο Γιώργος Γεωργακάκης που τραγούδησε τα «Χρυσή πατρίδα» και «Αρχή σοφίας» σε σύνθεση Σωτήρη Ρεμπάση (το δεύτερο σε α' εκτέλεση), «Υμνος στη νιότη», «Ενας όλοι», «Βάστα καρδιά» σε σύνθεση Σπύρου Σαμοΐλη και τραγούδι Σταμάτη Σαμοϊλη, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος με «Το πέρασμά σου» (σύνθεση «Χειμερινοί Κολυμβητές»), «Η Μπαλάντα του Αντρίκου» και «Οι Μοιραίοι» (Μίκης Θεοδωράκης), «Το τραγούδι του τρελού» και «Το τραγούδι του καλού λαού» (σύνθεση Νίκος Μαμαγκάκης) με την Ειρήνη Σακαλή, η Αφροδίτη Μάνου με «Το τέρμα» (σύνθεση Γιάννης Ζουγανέλης), ο Βασίλης Λέκκας στα «Πόνοι της Παναγιάς» και «Μπαλάντα του κυρ - Μέντιου» (σύνθεση Λουκάς Θάνος) και «Ο Οδηγητής» (σύνθεση Χρήστος Λεοντής) που τραγούδησαν οι: Γ. Γεωργακάκης, Ευγενία Παναγιωτοπούλου και Νατάσσα Μουσάδη.

Επαιξαν οι μουσικοί: Ευγενία Βρέλλη (φλάουτο), Γιάννης Καραλιάς (πνευστά - κλαρινέτο), Δημήτρης Κουφαλάκος (φαγκότο), Μιχάλης Τουμανίδης (κιθάρα), Αλέξης Παπανικολάου και Πάνος Τσίτσικας (μπουζούκι), Κώστας Σταυρόπουλος (μπάσο), Νίκος Εξαρχος (πιάνο), Δημήτρης Γιαννούχος (κρουστά), Μιχάλης Τετώρος (τρομπέτα - βιολί), Νίκος Σαρρής και Γιώργος Καλτσούνης (τρομπέτες), Γιώργος Κουφαλάκος (βιολί). Ενορχηστρώσεις - μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κουφαλάκος και Κώστας Σταυρόπουλος. Μουσική διεύθυνση: Σπ. Σαμοΐλης, Δ. Κουφαλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ