Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προσπάθεια παραπλάνησης του λαού...

Γρηγοριάδης Κώστας

«H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ αποφασίζει, οι βουλευτές κάνουν τη δουλειά τους, εκφράζουν τις απόψεις τους». Ετσι μας πληροφόρησε ο Γ. Πεταλωτής για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που δεν είναι μόνο αυτή «η δουλειά τους». Είναι να υπερψηφίζουν αντιλαϊκούς προϋπολογισμούς, νομοσχέδια, τροπολογίες, ρυθμίσεις και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Μέχρι στιγμής φυσικά την ...κάνουν πολύ καλά, συνεπικουρούμενοι ενίοτε και από βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ., της ΝΔ ή «ανεξάρτητους». Απορούμε πώς το ξέχασε αυτό ο Γ. Πεταλωτής.

Εκτός αν θέλει να μας πλασάρει ξανά το γνωστό παραμύθι περί της «καλής ψυχής» του ΠΑΣΟΚ που «άλλα θέλει κι άλλα κάνει» αναγκασμένο από τη διεθνή οικονομική συγκυρία.

Ελα, όμως, που το ΠΑΣΟΚ (είτε με την «κυβερνητική» είτε με την «κοινοβουλευτική» μορφή του) έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν απέχει από την πολιτική που ασκεί.

ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΘΕΩΡΙΑ αυτή του Ανδρέα Λοβέρδου. Οποιος μιλάει για ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία το μόνο που κάνει είναι να υπονομεύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σε αντίθεση - να υποθέσουμε - με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία με την υποχρηματοδότηση κρατάει τα ιδρύματα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Αυτό συνιστά μήπως αναβάθμιση; Είναι προς όφελος των νοσοκομείων να μην έχουν γιατρούς, νοσοκόμους, μηχανήματα και αναλώσιμα;

Σίγουρα κάποιος ωφελείται από όλη αυτή την ιστορία και είναι φυσικά οι ιδιώτες που αν μπορούσαν θα έχτιζαν μια κλινική δίπλα από κάθε νοσοκομειακό ίδρυμα για να ...τσιμπάνε κατευθείαν τον κόσμο που αναζητά απεγνωσμένα αυτό που αποτελεί δικαίωμά του.

Οσο για τις καταγγελίες περί διαφθοράς και ύποπτων καταστάσεων με τους προμηθευτές, το ΠΑΣΟΚ καλό είναι να μην πολυμιλάει. Γιατί και το σχετικό σύστημα διατηρεί αλλά και το δημιούργησε αφού φρόντισε να μην υπάρχει δημόσια φαρμακοβιομηχανία.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ