Τρίτη 19 Απρίλη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πανεργατικός παλλαϊκός ξεσηκωμός

Να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία της Πρωτομαγιάς και της πανεργατικής απεργίας στις 11 Μάη καλούν τους εργαζόμενους οι ταξικές δυνάμεις

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή σύσκεψη
Να δώσουν τη μάχη ώστε η Εργατική Πρωτομαγιά και η 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 11 Μάη να γίνουν μέρες πανεργατικού και παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Με πείσμα και αυταπάρνηση, με σχέδιο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ να μην αφήσουν ούτε λεπτό χαμένο για την επιτυχία και των δύο κινητοποιήσεων.

Ηδη τα ταξικά συνδικάτα βρίσκονται σε τροχιά προετοιμασίας των απεργιακών συγκεντρώσεων της Πρωτομαγιάς. Η πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έχει οριστεί στο Σύνταγμα, στις 10 το πρωί.

Πώς, ενιαία, θα προχωρήσει ο κάθε κλάδος με σχέδιο για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάς και της απεργίας στις 11 Μάη συζητήθηκε χτες σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ με συνδικαλιστικά στελέχη από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Για την Πρωτομαγιά τονίστηκε η ανάγκη να γίνουν εκδηλώσεις στους χώρους δουλειάς, ώστε να μπολιαστεί η συνείδηση των εργαζομένων με τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Ο στόχος που μπήκε είναι κάθε συνδικάτο, κάθε κλάδος να διοργανώσει τη δική του προσυγκέντρωση και να σχεδιάσει πρωτότυπες μορφές κινητοποιήσεων. Να έχει το δικό του πανό με συνθήματα που να απαντούν και στα νέα μέτρα που έρχονται. Οπως σημειώθηκε, τόσο η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς όσο και η απεργία στις 11 Μάη θα έχει μεγάλες δυσκολίες, θα υπονομευτεί από την κυβέρνηση, τα ΜΜΕ και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Επομένως, οι ταξικές δυνάμεις και οι πιο πρωτοπόροι εργάτες σε κάθε εργασιακό χώρο πρέπει να δώσουν αυτή τη μάχη με ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους της χώρας. Χρειάζεται τα ΔΣ των σωματείων, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια να συνεδριάσουν άμεσα και να οργανώσουν την κάθοδο του κλάδου στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς. Θα είναι μεγάλο βήμα για την οργάνωση της εργατικής τάξης ο κάθε κλάδος να δείξει τη δύναμή του, τα μπλοκ να είναι μαζικά και μαχητικά. Να κατέβουν στη συγκέντρωση εργοστάσια, πρώην ΔΕΚΟ, ξενοδοχεία κλπ. με τα πανό τους και να πλημμυρίσουν τους γύρω δρόμους. Να γίνει ακόμη προσπάθεια να συσπειρωθούν και άνεργοι και απολυμένοι του κάθε κλάδου. Αυτό θα δώσει κουράγιο και δύναμη, θα δώσει ώθηση για την επιτυχία και στις 11 του Μάη. Για αυτό η μάχη πρέπει να δοθεί ενιαία, με όρεξη, φαντασία και πείσμα μπροστά στις δυσκολίες.

Σχολιάζοντας τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και τη στάση των άλλων παρατάξεων, το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Στη (σ.σ. χτεσινή) σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ για μια ακόμα φορά η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ αθώωσε τους εργοδότες και την κυβέρνηση για την αντιλαϊκή πολιτική, ρίχνοντας τις ευθύνες στο μνημόνιο και κατηγορώντας "άκουσον άκουσον" πως οι αποφάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο είχαν ασάφειες.

Η ηγεσία της ΔΑΚΕ προσέφερε πλήρη κάλυψη στην πολιτική της ΝΔ, στην εφαρμογή της ίδιας πολιτικής με άλλο μείγμα, στήριξε την προδοτική στάση.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση για μια ακόμα εξέφρασε την αγωνία για την ανακολουθία της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ και εκδήλωσε τη διαθεσιμότητα και την ετοιμότητά της να στηρίξει τις δραστηριότητες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Μπροστά σε αυτήν την (ακόμα μια φορά αναμενόμενη) εξέλιξη, το ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε νέο και νέα, τους ανέργους και τους μετανάστες χωρίς δισταγμό να δώσουν τη μάχη ώστε η Εργατική Πρωτομαγιά και η 11η Μάη (24ωρη πανελλαδική απεργία) να εξελιχθούν σε μέρες πανεργατικού, παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., σε συνεργασία με τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς ΔΝΤ - Ευρωπαϊκή Ενωση κλπ. Nα μην περιμένουν την εξειδίκευση των μέτρων. Ο στόχος είναι ολοφάνερος, δεν μπορεί να υπάρχει κλίμα αναμονής. ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ να χτυπήσουν ενιαία για την επιτυχία της συγκέντρωσης της Πρωτομαγιάς και της απεργίας στις 11 Μάη.

Καλεί τα συνδικάτα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε κάθε χώρο δουλειάς, τις επιτροπές αγώνα και τις σωματειακές επιτροπές να πάρουν ευθύνη και να οργανώσουν με συγκεκριμένο σχεδιασμό την κάθοδο των κλάδων τους, την Πρωτομαγιά. Με ευθύνη και αποφασιστικότητα χωρίς χάσιμο χρόνου, να συνεδριάσουν εκτάκτως τα ΔΣ, να χρεώσουν τα στελέχη και τις δυνάμεις τους. Να καθορίσουν τόπο προσυγκέντρωσης των εργαζόμενων στον κλάδο, την περιφρούρηση, τα συνθήματά τους. Με έλεγχο δουλειάς άνθρωπο τον άνθρωπο, εργοστάσιο το εργοστάσιο, γιαπί το γιαπί, γραφείο το γραφείο, σε κάθε χώρο δουλειάς με πείσμα και αυταπάρνηση να δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης στους εργαζόμενους, για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων την Πρωτομαγιά και στις 11 Μάη».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ