Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 20 Απρίλη 2011 - αριθ. φύλλου: 10942

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η Κοινή Ανακοίνωση της Συνάντησης στις Βρυξέλλες

Στη δημοσιότητα δόθηκε χτες η Κοινή Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Συνάντησης, που διοργάνωσε το ΚΚΕ στις Βρυξέλλες, στις 11 και 12 Απρίλη.


ΣΕΛ.  3
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ωμός εκβιασμός για την Υγεία του λαού

Με ωμό εκβιασμό ότι τα μισά νοσοκομεία της χώρας θα σταματήσουν να λειτουργούν ή θα υπολειτουργούν, η κυβέρνηση επιχειρεί να περάσει τα άγρια μέτρα για την Υγεία του λαού.


ΣΕΛ.  9

ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ για το χρέος και την κρίση

Η κυβέρνηση με τους «διεθνείς συμμάχους» της παζαρεύει τη δεδομένη αναδιάρθρωση του χρέους, ενώ οι κεφαλαιοκράτες διαπραγματεύονται για τους ευνοϊκότερους δυνατούς όρους, ώστε να περιορίσουν τις απώλειες από την απαξίωση κεφαλαίου μέσω της αναδιάρθρωσης. Τα σενάρια της «ελεγχόμενης χρεοκοπίας», που δήθεν απορρίπτει η κυβέρνηση, τα έχει συναποφασίσει στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (24 - 25 Μάρτη), όπου στο πλαίσιο της προσφυγής μιας χώρας στο «Μόνιμο Μηχανισμό Στήριξης» προβλέπεται ταυτόχρονα η αναδιάρθρωση του χρέους. Σε όποια μορφή αναδιάρθρωσης και αν καταλήξουν τα τμήματα του κεφαλαίου, τα κόμματά του, μαζί με τους διεθνείς συμμάχους τους, ο λαός θα είναι και πάλι το μεγάλο θύμα, παράλληλα με τα βάρβαρα μέτρα που θα κλιμακώνονται.


ΣΕΛ.  6  -  7

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Στη μάχη για την Πρωτομαγιά και την απεργία στις 11 Μάη

Μάχη κρίσιμη για την προστασία των εργαζομένων από την εξαθλίωση αποτελεί τόσο η φετινή Πρωτομαγιάτικη απεργία, όσο και η περαιτέρω αγωνιστική κλιμάκωση, με πρώτο σταθμό την πανεργατική πανελλαδική απεργία που αποφασίστηκε προχτές για τις 11 Μάη.


ΣΕΛ.  11

Η διέξοδος

Η κυβέρνηση συζήτησε χτες για το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων. Είναι κομμάτι της πολιτικής για την έξοδο από την κρίση υπέρ του κεφαλαίου, αφού θα βρουν διέξοδο αδιάθετα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια για επενδύσεις. Θα ιδιωτικοποιηθεί ό,τι υπάρχει ακόμη σε κρατική ιδιοκτησία από επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας, όπως ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΛΑΡΚΟ, άλλες κρατικές επιχειρήσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσια γη, ακτές κλπ. Ταυτόχρονα, με τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, που φτηναίνουν τους εργάτες. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση μπορεί να υπάρξει μόνο όταν ο καπιταλισμός ανατραπεί, όταν θα αποτελούν κοινωνική λαϊκή περιουσία βασικοί κλάδοι παραγωγής, π.χ. επεξεργασίας πρώτων υλών, μεταποίησης, παραγωγής μηχανημάτων, ενέργειας, οι μαζικές μεταφορές, οι τηλεπικοινωνίες, το συγκεντρωμένο εμπόριο, με στόχο όσο το δυνατόν πιο αυτοδύναμη οικονομία και μείωση της εξάρτησης από το εξωτερικό εμπόριο και των συναλλαγών με καπιταλιστικές οικονομίες. Οπου η γη θα κοινωνικοποιηθεί, το ίδιο και οι μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον αγροτικό τομέα. Θα διαμορφωθούν κρατικές παραγωγικές μονάδες για την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων. Δίπλα στα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής δημιουργείται ο παραγωγικός συνεταιρισμός. Που με κεντρικό σχεδιασμό θα αξιοποιούνται όλες οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας σε όφελος του λαού, θα εξαλειφθεί η ανεργία, θα καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα σε Υγεία, Πρόνοια, Ασφάλιση, Παιδεία, Πολιτισμό, Αθλητισμό, θα υπάρχουν φτηνά και καλά διατροφικά προϊόντα. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού, αυτή η διέξοδος που καλεί το ΚΚΕ το λαό να παλέψει και να επιβάλει.



ΠΑΚΕΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
Μαζικές προσφορές στην πλουτοκρατία

ΣΕΛ.  17
ΜΑΝΩΛΑΔΑ
Τραμπούκικη επίθεση σε δημοσιογράφους

ΣΕΛ.  13
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Καταγγέλλουν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

ΣΕΛ.  19
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΙΣΑ
Διαδήλωσαν για προστασία των ανέργων

ΣΕΛ.  10
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Εκοψαν το φαγητό των παιδιών

Με ελλείψεις σε προσωπικό και προβλήματα λειτουργούν οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Εορδαίας στην Κοζάνη. Από τις 15 Γενάρη έπαψε να χορηγείται στα παιδιά μεσημεριανό φαγητό και από τις 15 Απρίλη έπαψε να χορηγείται και το πρωινό.


ΣΕΛ.  13
ΕΕΔΥΕ
Στις 8 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΣΕΛ.  8

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ