Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΕΣ - ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Την ερχόμενη Τρίτη συγκέντρωση και πορεία

Συγκέντρωση - πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή διοργανώνει την Τρίτη 19 Δεκέμβρη στις 6 το απόγευμα, το Συντονιστικό Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών Οργανώσεων. Στη συγκέντρωση - πορεία θα συμμετέχουν δεκάδες μεταναστευτικές κοινότητες, συνδικάτα και αριστερές οργανώσεις με κεντρικά συνθήματα: Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών - ίσα δικαιώματα σε Ελληνες και αλλοδαπούς εργαζόμενους.

Σε σχετική ανακοίνωση το Συντονιστικό σημειώνει ότι είναι ριζικά αντίθετο το προς ψήφιση νομοσχέδιο και επισημαίνει ότι: «Η κυβέρνηση εισήγαγε στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την είσοδο και την παραμονή των μεταναστών στην Ελλάδα. Παρ' όλη τη μερική νομιμοποίηση που προβλέπει, το νομοσχέδιο διέπεται από την αντιμεταναστευτική και αυταρχική λογική που διέκρινε το νόμο 1975/91, και μάλιστα σε ορισμένα ζητήματα τον υπερβαίνει σε ρατσιστικές διακρίσεις στους τομείς της περίθαλψης, της εκπαίδευσης, αλλά και της δυνατότητας των μεταναστών να απευθύνονται στις αρχές για ζητήματα που τους απασχολούν».

«Για μια ακόμα φορά, συνεχίζει το Συντονιστικό, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη μετανάστευση ως πρόβλημα αστυνομικού κυρίως χαρακτήρα και έτσι δεν ενδιαφέρεται να ανιχνεύσει πολιτικές κοινωνικής ένταξης και εξίσωσης των μεταναστών, αλλά να οργανώσει το πλαίσιο υπερεκμετάλλευσης, κοινωνικού αποκλεισμού και καταστολής των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Το νέο νομοσχέδιο σηματοδοτεί αυτή ακριβώς την κυβερνητική επιλογή; Οι μετανάστες είναι ευπρόσδεκτοι μόνο στην αστυνομία και τα δικαστήρια!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ