Πέμπτη 14 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΙΑΝ
Να επαναβεβαιωθούν οι επαναστατικές αρχές των κομμουνιστών

Ο Κάρλος Τσολακιάν, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος Αργεντινής, σε δήλωσή του προς τον «Ρ», σημειώνει:

«Παρακολουθώντας τις εργασίες του 16ου Συνέδριου του ΚΚΕ, περιμένουμε να επαναβεβαιωθούν οι επαναστατικές αρχές των κομμουνιστών και η ενότητα όλων των προοδευτικών και επαναστατικών δυνάμεων ενάντια σε αυτό που εμείς συνηθίζουμε να ονομάζουμε "ενωμένο κόμμα του νεοφιλελευθερισμού". Το κόμμα που συναποτελούν όλες εκείνες οι δυνάμεις οι οποίες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο επιδιώκουν να εφαρμόζουν τα σχέδια του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού.

Είναι καθήκον μας, γενικά και σε παγκόσμιο επίπεδο, να συντονίζουμε τη δράση των προοδευτικών δυνάμεων έναναντι στη λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Γιατί, εμείς, ενάντια στην καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση πρέπει να αντιπαραθέσουμε τη δική μας, η οποία βέβαια θα στοχεύει σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό από το δικό τους.

Για αυτό το λόγο οφείλουμε να αναπτύξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας σε όλα τα κράτη που κρατούν ψηλά τη σοσιαλιστική σημαία, όπως η Κούβα και το Βιετνάμ. Στη δική μας περιοχή, να υποστηρίξουμε την Ελεύθερη Κυβέρνηση της Βενεζουέλας, αλλά και τις Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC). Να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας ενάντια στο σχέδιο "Plan B" που επιδιώκουν να εφαρμόσουν οι ΗΠΑ στην Κολομβία. Ενα σχέδιο, που υποτίθεται ότι είναι ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, αλλά ως στόχο έχει το αριστερό αντάρτικο της χώρας. Ενα σχέδιο που δε θέλει να χτυπήσει μόνο το FARC, αλλά όλη τη Λατινική Αμερική και την Κούβα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ