Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Δεκέμβρη 2000 - αριθ. φύλλου: 7851

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ 16ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
Με αίσθημα ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ και ευθύνης
  • Αρχισαν χτες οι εργασίες του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, με την εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, μέσα σε κλίμα ιδεολογικο-πολιτικής ενότητας και αγωνιστικής αισιοδοξίας.
  • Χαιρετισμούς απηύθυναν στο Συνέδριο τα ελληνικά κόμματα. Δεκάδες άνθρωποι των Γραμμάτων και της Τέχνης και παράγοντες της δημόσιας ζωής παραβρέθηκαν στην έναρξη.
  • Ογδόντα τρεις αντιπροσωπείες κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, οργανώσεων και κινημάτων από 53 χώρες παρακολουθούν το Συνέδριο.

Τη σημαία της οργάνωσης έφερε ως δώρο στο ΚΚΕ, ο Χ.Κ. Ιμπανέζ, γραμματέας της Οργάνωσης Αλληλεγγύης των λαών Ασίας, Αφρικής και Λατινικής Αμερικής και την παρέδωσε στο προεδρείο του Συνεδρίου, σε ένδειξη εκτίμησης για τους αντιιμπεριαλιστικούς αγώνες του Κόμματος και την αλληλεγγύη τους στους λαούς του «τρίτου κόσμου»


Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν τις εργασίες του Συνεδρίου δεκάδες αντιπρόσωποι κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, οργανώσεων και κινημάτων από κάθε γωνιά του πλανήτη


Πολλοί παράγοντες της δημόσιας ζωής, άνθρωποι της Τέχνης, των Γραμμάτων και της Επιστήμης, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι φορέων, παραβρέθηκαν στην έναρξη των εργασιών


Οι σύνεδροι ψηφίζουν και το Συνέδριο συγκροτείται σε Σώμα. Το 16ο Συνέδριο ξεκινά τις εργασίες του




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ