Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση προκαλεί, το ΠΑΣΟΚ υποκρίνεται

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των τραπεζών και τις «διαφωνίες» του ΠΑΣΟΚ

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των τραπεζών και τις «διαφωνίες» του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζεται:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί, καθώς ισχυρίζεται ότι στηρίζει με δεκάδες δισ. ΕΥΡΩ τους τραπεζίτες για το συμφέρον των μικρομεσαίων και των εργαζομένων. Οτι τα 28 δισ. ΕΥΡΩ που θα γεμίσουν τα ταμεία των τραπεζών και θα εγγυηθούν την κερδοφορία τους, δε θα επιβαρύνουν το λαό, αλλά θα προκύψουν από... θαύμα.

Ταυτόχρονα, μέγιστη είναι και η υποκρισία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που ανακάλυψε ότι άλλο το τραπεζικό σύστημα και άλλο οι τραπεζίτες. Η διαφωνία του δεν έγκειται στην κρατική στήριξη του τραπεζιτικού κεφαλαίου, αλλά στο ότι αυτή πρέπει να διοχετευτεί και στα άλλα τμήματα του κεφαλαίου.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ συμφωνούν και στηρίζουν την πολιτική που τρέφει την καπιταλιστική κρίση και φορτώνει τα δεινά στο λαό: Την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι έχουν ζωτικό συμφέρον να αντιπαλέψουν και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ