Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να καμφθεί η λαϊκή αγανάκτηση για τις συνέπειες από την πολιτική στήριξης των μονοπωλίων και των κερδοσκοπικών τους πρακτικών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, επιχειρεί συστηματικά η κυβέρνηση. Σ' αυτό το πλαίσιο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης προχώρησε σε μια απαρίθμηση και αθροιστική παρουσίαση μιας σειράς συμβολικών προστίμων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα σε επιχειρήσεις, ευλογώντας τα γένια της κυβέρνησης και επαναλαμβάνοντας τα περί «εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς», στα πλαίσια πάντα του «υγιούς ανταγωνισμού».

Είναι ολοφάνερο, όπως αποδεικνύεται και στην πράξη, ότι τα κατά καιρούς πρόστιμα που ανακοινώνονται με τυμπανοκρουσίες δεν είναι παρά ψίχουλα μπροστά στα κέρδη που τους εξασφαλίζει η ασκούμενη πολιτική και σε καμία περίπτωση δεν έχουν στόχο να ανατρέψουν τη ληστρική και κερδοσκοπική δράση των μονοπωλίων.

Χτες ο υπουργός Ανάπτυξης Χρ. Φώλιας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι παραπέμπεται στην περιφέρεια Αττικής, για κλείσιμο, το κατάστημα της «Καρφούρ - Μαρινόπουλος» που βρίσκεται στη Γ΄ Σεπτεμβρίου 77 στην Αθήνα, για μια σειρά παραβάσεις που διαπιστώθηκαν καθ' υποτροπή, ενώ στην εταιρεία επιβλήθηκε και πρόστιμο, ύψους 300.000 ευρώ.

Ακόμη, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε κατάστημα του «Βερόπουλου» στο Μαρούσι και στο «Ατλάντικ», που παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα και στη Νομαρχία. Επίσης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Βλάχος επανέλαβε τα στοιχεία για τις ανακλήσεις ανατιμήσεων σε 3.211 κωδικούς, αποσιωπώντας, βεβαίως τις πολλές χιλιάδες άλλες και αλλεπάλληλες ανατιμήσεις, που έχουν επιβληθεί όλους τους τελευταίους μήνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ