Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Γέννημα - θρέμμα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος η διαφθορά

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη «Διεθνή Συνδιάσκεψη κατά της Διαφθοράς»

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη «Διεθνή Συνδιάσκεψη κατά της Διαφθοράς» σημειώνεται:

«Η "Διεθνής Συνδιάσκεψη κατά της Διαφθοράς", που φιλοξενεί η ελληνική κυβέρνηση στο Μέγαρο Μουσικής, έχει στόχο να κατασιγάσει την αποστροφή και την οργή του λαού, να τον αποπροσανατολίσει σχετικά με τις πραγματικές αιτίες που γεννούν και τρέφουν τη σήψη και την παρακμή. Οι οργανώσεις, οι πολιτικοί, κρατικοί και διακρατικοί παράγοντες, που συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη και εξορκίζουν τη διαφθορά, ταυτόχρονα εργάζονται υπέρ του εκμεταλλευτικού συστήματος που είναι ολότελα σάπιο και αντιδραστικό και δεν παίρνει καμιά γιατρειά. Του συστήματος όπου το 1% του πληθυσμού κατέχει το 50% του παγκόσμιου πλούτου και που όσο μεγαλώνουν τα κέρδη μεγαλώνει και η φτώχεια για την παγκόσμια εργατική τάξη. Του συστήματος που γεννά κρίσεις και πολέμους.

Οσο κι αν προσπαθούν οι διάφοροι μηχανισμοί να καλλωπίσουν τα κλαδιά και τους καρπούς του καπιταλισμού, δεν μπορούν να κρύψουν το μεγάλο σάπισμα που αναδύεται από τις ρίζες του ίδιου του συστήματος. Η υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου σε διεθνή κλίμακα, οι κρατικές και διακρατικές προσπάθειες των ιμπεριαλιστών να φορτώσουν στους λαούς την κρίση τους, οι ανταγωνισμοί τους, γεννούν τη σήψη σε όλες τις πλευρές της κοινωνικής ζωής, σε βαθμό και μέγεθος πρωτοφανέρωτο.

Η αντιιμπεριαλιστική πάλη των λαών, η αντεπίθεσή τους με στόχο να πληρώσει το κεφάλαιο και τελικά την εξουσία, σε κάθε χώρα, είναι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούν οι λαοί και από τη σήψη και από την εκμετάλλευση του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ