Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα μονοπώλια ή τα υπηρετείς ή τα καταργείς

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για τα καρτέλ

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται, για τις ανακοινώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα καρτέλ:

«Υποτιμούν τη νοημοσύνη των λαϊκών στρωμάτων και η κυβέρνηση που βάζει συμβολικά πρόστιμα στα μονοπώλια και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ που ρίχνει άσφαιρα πυρά κατά των καρτέλ.

Τα μονοπώλια που κυριαρχούν σε όλους τους τομείς της οικονομίας ή τα υπηρετείς ή τα καταργείς. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ψεύδονται ασύστολα και η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τα άλλα κόμματα του "ευρωμονόδρομου", όταν λένε ότι μπορούν να ρυθμίσουν την αγορά. Οταν λένε ότι μπορεί να υπάρξει κρατική παρέμβαση υπέρ του λαού. Η αγορά λειτουργεί με τους νόμους του κεφαλαίου που έχει θεριέψει και εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους ακόμη πιο έντονα χάρη στη στρατηγική του "ευρωμονόδρομου": Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, την απελευθέρωση των αγορών και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι εργαζόμενοι και οι μικρομεσαίοι πρέπει να απορρίψουν αυτόν τον δρόμο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ