Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Κεϊνσιανής» στροφής και απάτης, γωνία!

Δεν υπάρχει όριο ούτε στην υποκρισία, ούτε στο θράσος τους. Ούτε ο τελευταίος ψευτάκος δε θα επέτρεπε στον εαυτό του τέτοια κοροϊδία. Να έχει εκποιήσει τα πάντα, να έχει εξυμνήσει με χίλιους τρόπους την αγορά, να έχει παραδώσει όλες τις σφαίρες του δημοσίου στους ιδιώτες, και όμως, τώρα να επενδύει στην ...ιδιωτεία των ακροατών του, να συμπεριφέρεται δηλαδή σε ένα λαό λες και απευθύνεται σε βλάκες, για να καμωθεί ότι ουδεμία ευθύνη φέρει για το νεοφιλελεύθερο τυφώνα που έχει σαρώσει δυο δεκαετίες τώρα και την Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου το έπραξε κι αυτό. Φαίνεται ότι η «κεϊνσιανή στροφή» του ΠΑΣΟΚ τα επιτρέπει όλα! Ακόμα και τον κ. Παπανδρέου να καμώνεται ότι «παλεύει» ενάντια στην «ανεξέλεγκτη αγορά»!

Ομως, ποιο είναι το ΠΑΣΟΚ, που βρίσκει τόσο πρόθυμα «παπαγαλάκια» στον ηλεκτρονικό Τύπο ώστε να εκθειάζουν παραστάσεις σαν αυτή που έδωσε χτες ο κ. Παπανδρέου, επιτιθέμενος τάχα μου στα καρτέλ και στις τράπεζες;

Θυμίζουμε:

Είναι το κόμμα που ξεπούλησε τα πάντα, και μάλιστα - επειδή ακριβώς ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία - πανηγύριζε (!) κιόλας, λέγοντας τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια είχαμε ακολουθήσει "επιθετική" πολιτική στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, τόσο στις μετοχοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων όπως ο ΟΤΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ, τα ΕΛΠΕ, κλπ. όσο στις ιδιωτικοποιήσεις όπως για παράδειγμα με την Ιονική Τράπεζα, την ΕΤΒΑ, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τη Διώρυγα της Κορίνθου κλπ.»

και επίσης

«Τραπεζικός τομέας: Μειώθηκε ο ρόλος του κράτους στη λειτουργία του (ο αριθμός τραπεζών άμεσα ή έμμεσα υπό κρατικό έλεγχο μειώθηκε από 10 το 1995 σε 3). Επίσης προχωρήσαμε στην κατάργηση περιορισμών που μείωναν τον ανταγωνισμό».

(«Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ - Το σχέδιο για τη χώρα, Η αντίληψή μας, Οι προτάσεις μας, 2004 - 2008», σελ. 12).

*

Με αυτό το πρόγραμμα ήταν που ζητούσε την ψήφο του ελληνικού λαού το ΠΑΣΟΚ. Πότε έλεγε αλήθεια; Τώρα που ο κ. Παπανδρέου υποκρίνεται τον «σοσιαλιστή» ή τότε που το κόμμα του έκανε ό,τι έκανε και ο ίδιος το διατυμπάνιζε τυπώνοντας τα εν λόγω «κατορθώματα» σε ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ