Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Για το ... καλό των πολιτών η χρηματοδότηση των τραπεζών

Για ...το καλό μας. Για το καλό των ανέργων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των απλών πολιτών ...αμάρτησε η κυβέρνηση της ΝΔ, παραχωρώντας κρατική ρευστότητα 28 δισ. ευρώ στο τραπεζικό κεφάλαιο.

Αυτό ισχυρίστηκε χτες ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, σε μια μακροσκελή - απολογητική - δήλωση, με την οποία επιχείρησε να δικαιολογήσει το νέο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο, της άνευ προηγουμένου προκλητικής στήριξης των τραπεζικών μονοπωλίων, με κρατικά κεφάλαια που αντιστοιχούν στο 11,5% του ΑΕΠ της χώρας. Και σε συνθήκες μάλιστα οξύτατης δημοσιονομικής κρίσης, την οποία επικαλούνται για να δικαιολογήσουν την καταλήστευση του ελληνικού λαού. Πέραν τούτου, η χτεσινή παρέμβαση του Γ. Αλογοσκούφη δεν είναι άσχετη με την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση, για τη γαλαντομία προς το τραπεζικό κεφαλαίο, ακόμα και από κύκλους της ολιγαρχίας.

Οι δηλώσεις Αλογοσκούφη δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική. Διακινδυνεύοντας το όποιο κύρος του, ισχυρίστηκε: «Το σχέδιο αυτό δεν αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών, αλλά της οικονομίας, δηλαδή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων»!

«Στόχος είναι - συμπλήρωσε - να μετριαστούν κατά το δυνατό οι επιπτώσεις από τη διεθνή κρίση στους Ελληνες πολίτες, ιδιαίτερα τους οικονομικά ασθενέστερους. Να ωφεληθούν οι απλοί πολίτες. Οι άνεργοι ή οι εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να βρεθούν στην ανεργία σε περίπτωση που δεν υπάρξει επαρκής χρηματοδότηση της οικονομίας. Τα νέα ζευγάρια που έχουν ήδη δανειστεί ή που θέλουν να δανειστούν για να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι»!!

Πρόκειται για μια ακραία, απόλυτα κεφαλαιοκρατική «λογική», σύμφωνα με την οποία, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, δεν ενισχύουμε αυτούς που έχουν το πρόβλημα, αλλά τους εκπροσώπους του κεφαλαίου, δηλαδή αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα που προσπαθούμε σήμερα να λύσουμε...

Κριτική στο κυβερνητικό σχέδιο, και προφανώς για δικούς του λόγους, άσκησε ο επικεφαλής του ομίλου της ΜΑΡΦΙΝ Α. Βγενόπουλος, αλλά και η φιλοκυβερνητική «Καθημερινή», που καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση, επειδή - όπως αναφέρει - το «σχέδιο διάσωσης» το συνέταξε μαζί με τους τραπεζίτες.

Οι έριδες που έχουν ξεσπάσει ανάμεσα στους κύκλους της ολιγαρχίας, αφορούν φυσικά τους κερδισμένους και τους χαμένους της μοιρασιάς. Οσοι έχουν βρεθεί έξω από τα χρυσοφόρα πακέτα «στήριξης», φωνάζουν, διεκδικώντας «δίκαιο μερίδιο» στη μοιρασιά της λείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ