Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΟΤΑΝ Η ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗ ΦΙΛΟΠΤΩΧΗ

ΤΟ «ΝΟΝ ΠΕΪΠΕΡ»: «Χθες στις Βρυξέλλες συνεδρίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποφάσισε ένα πολύ σημαντικό πακέτο μέτρων - παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Στην Αθήνα συνεδρίασε η Κυβερνητική Επιτροπή (...) Ωδινεν όρος και έτεκε μυν (...) δεν παρουσιάστηκε κανένα συγκεκριμένο, ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΟ ΕΚΛΑΪΚΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΜΠΟΝ: «Στις Βρυξέλλες η Κομισιόν παρουσίασε ολοκληρωμένο πλαίσιο με γενναία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην πραγματική οικονομία (...) άρα μπορούμε να ελπίζουμε πως ό,τι δεν αποφασίζεται στην Αθήνα θα έρθει διά της εισαγωγής» (η Ειρήνη Καρανασοπούλου στα ΝΕΑ).

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΑΝΗΣΥΧΙΑ: «Δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη για την ανάπτυξη. Θεωρείται βέβαιον ότι η κρίση θα οδηγήσει σε μείωση του ρυθμού ανάπτυξης (...) άμεση συνέπεια της μείωσης του ρυθμού ανάπτυξης θα είναι η αύξηση του ποσοστού ανεργίας που οξύνει περισσότερο το ήδη οξύ κοινωνικό πρόβλημα. Επομένως χρειάζονται μέτρα κοινωνικής προστασίας και ευαισθησίας τα οποία ακόμη δεν έχει πάρει ούτε καν σχεδιάσει η κυβέρνηση» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΟΙ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: «Τα 100 εκατομμύρια που ανεγράφησαν στον προϋπολογισμό του 2008 (και δεν έχουν δοθεί ακόμη) για τα δύο εκατομμύρια των Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της σχετικής φτώχειας δείχνουν αν μη τι άλλο ότι η κοινωνική ευαισθησία της κυβέρνησης είναι δύο ταχυτήτων» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΟΥΝΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: «Ομολογώ ότι τις τελευταίες εβδομάδες τα έχω τελείως χαμένα (...) το κράτος που δικάστηκε και καταδικάστηκε σε θάνατο τη δεκαετία του '80 (...) μια ωραία πρωία ξύπνησα και το βρήκα μπροστά μου. Το κράτος, το Δημόσιο (...) αλλά κάτι δε μου πάει καλά. Γιατί οι ιερείς της νέας θρησκείας είναι οι ίδιοι με τη χθεσινή (...) κάτι λείπει από το κάδρο αυτής της επιστροφής: το κοινωνικό κράτος (...) το κράτος που επιστρέφει (...) υπόσχεται να τα αλλάξει όλα για να μείνουν όλα ίδια» (ο Β. Μουλόπουλος στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ